Ecevitin vasiyeti neydi?

Abone ol

Yıllardır birleşemeyen Türk solu için, Ecevit ölümünde önce hangi ismi vasiyet etmişti?

Ecevit'in ölümüyle birlikte bir türlü birleşemeyen Türk solu için birşleştirme çabaları yeniden başladı. Sağlığında birleşme isteklerini kabul etmeyen Ecevit siyaseti bıraktıktan sonra fikirse düzeyde bu birleşmeyle ilgili teorik çalışmalar yaptığını Rahşan Hanım kamuoyuna açıkladı hatta Ecevit hastanede iken bile tepki gelmesine rağmen siyasi parti liderleriyle görüşmeler yaptı.

Ecevit'in sağlığında Mimar sinan Üniversitesi Güzel Sanatar Üniversityesi rektörü İsmet Vildan Alptekin'e gönderdiği teşekkür mektubunda işaret edilen isim ise Hürriyet yazarı Özdemir İnce'ye göre " niyetinde. Ecevit mektubunda, Anadolu Üniversitesi'ndeki büyük başarılarını Eskişehir Büyükşehir belediye Başkanlığı sırasındaki büyük hizmetleriyle perçinleşmiş olan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in bu hizmetlerini tüm yurt için yararlı olacağı bir makamda devam etmeli görüşünü ortaya atıyor. İnce'ye göre bu Ecevit'in vasiyeti:

"Sağa-sola çekip sündürmeden, merhum Bülent Ecevit’in Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in Türkiye Cumhuriyeti Başbakan’ı olmasını temenni ettiğini söyleyebiliriz. Bülent Ecevit’in vasiyetinin bu sayfasında Büyükerşen’in politikaya girmesi ve Başbakan olması (yapılması) vasiyet edilmektedir."


"

Günün Önemli Haberleri