Ecevite GARİP MESAJ

Abone ol

Ecevit için 'kritik' saatler sürerken, hastaneye gelenler ve ziyaretçi defterine yazılan mesajlar dikkati çekiyor.

Geçirdiği beyin ameliyatı sonrası Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tedavisi devam eden Bülent Ecevit için 'kritik' saatler sürerken, hastaneye gelen isimler ve ziyaretçi defterine yazılan mesajlar dikkati çekiyor.
Ecevit için deftere, "Kıbrıs Fatihi", "Ecevit Dede" ve "Yorgun Savaşçı" gibi ifadeler kullanıldı.

DSP'den ayrılarak Yeni Türkiye Partisi'ni kuran eski bakan ve milletvekilleri ise GATA'ya akın ederek Ecevit'ten 'helallik' istedi. Eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ve İstemihan Talay'dan sonra GATA'nın bugünkü ziyaretçileri arasında DSP'den ayrılarak YTP çatısı altında siyaset yapmayı tercih eden eski milletvekilleri dikkat çekti. Eski Başbakan Yardımcısı Şükrü Sina Gürel, Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk ve bazı eski milletvekilleri GATA'ya gelirken, Ankara dışında olduğunu belirten eski bakanlardan Metin Bostancıoğlu ile Hasan Gemici ise, yarın geçmiş olsun ziyaretinde bulanacakları ifade edildi.

Hüsamettin Özkan'ın önceki günkü ziyaretinde, GATA içerisindeki özel deftere, "Helalliğine ve hayrına ihtiyacımız var" yazdığı da kaydedildi. Bu arada Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk de ziyarete gelenler arasında yer aldı.

Ecevit için GATA önündeki DSP çadırındaki defterlere ise, pek çok duygusal mesaj yazıldı. Mesajlarda, Ecevit için çoğunlukla "Kıbrıs Fatihi", "Ecevit dede", "Yorgun savaşçı", "Atatürk'ün çocuğu" gibi hitaplar kullanıldı. Rabia Baran isimli bir partili tarafından "Belki bize söylemiyorlar, şu anda semalardasınız" yazılması göze çarparken, Eser Asal'ın "Sevgili başkanım, bana kasketi sevdiren, maviyi özleten güzel insan için dua ediyorum" dizeleri gibi pek çok şiirsel ifade görüldü.

Defterlerde, Karabük'ün Kayacık Köyü Muhtarı Celal Koca'nın 21 Mayıs 1998'te sel felaketine yardım eli uzatan Ecevit'e vefa duygularını kaydettiği izlendi. Ayrıca kendisini "sağcı", "solcu" değil de "Ecevitçi" diye tanımlayanlar da dikkat çekti. Ecevit için açılan ziyaretçi defterine yazılan bazı ilginç mesajlar şöyle:

"'Mustafa Kemal uyudu, sen de uyursan bu milleti gaflet uykusundan kim uyandıracak?' 'Sayın Karaoğlan, şerefsizlere karşı şerefinle dimdik ayaktasın. Şaka olsun diye şimdi yataksın, fakat gözlerini kırpın. Ufacıktan bakmaktasın.' 'Kısa bir hikayedir kimi zaman yaşam, kimi zaman bir efsanedir.





Yaşamı efsane yapan yaşayandır. Efsane devam edecek. Bizi bırakmayacaksın, biliyorum uyanacaksın.' 'Zor günlerin adamı, babalarımız adını dağlara yazdı, biz evlatlar yüreklerimize. Tarih sizi altın harflerle yazacak.' 'Dön artık, uyan artık yeter Karaoğlan. Seni sevenlere daha fazla ol gözletme.' 'Kendisini Türk halkına, barışa ve insanlığa adayan devlet adamı, ihanetler görmüş engin yüreği ile kimseye kinlenmeden çok badireler atlattın, bunu da atlatacaksın Karaoğlan.'"

Günün Önemli Haberleri