E-cinsel danışmanlık hattı

Abone ol

Sanal ortamda cinsel Danışmanlık hizmeti veren CİNSEL Tıp Derneği'nin sitesi sizlere yol gösteriyor.

 Sanal ortamda CİNSEL Danşmanlık hizmeti veren CİNSEL Tıp Derneği (CTD) resmi web sitesi www.cinseltip.org, her gün yüzlerce kişinin cinsellik sağlık ile ilgili sorularını, gönüllü hekimleriyle yanıtlıyor ve tedavi için yol gösteriyor.

E-Cinsel Danşmanın kişilerin hayatlarındaki problemlerini özme konusunda yardımcı olabilmek için internetin imkanlarından faydalanılarak kullanılan yeni bir yöntem olduğunu söyleyen CİNSEL Tıp Derneği Başkanı Dr.A.Cem KEÇE; “E-Cinsel Danşma; mesafeler arası, cinsel sağlık ile ilgili değerlendirmelere, teşhis, müdahale, danşmanlık, süpervizyon, eğitim ve bilgiye erişilmesini sağlayan telekomünikasyon ve enformasyon teknolojisinin kullanılması anlamına gelmektedir.

AMAÇ ETKİLEİM ve İLETİM KURMAK

E-Cinsel Danşmadaki temel düşüncenin bir birey ile uzman arasında internetin gücü ve rahatlını kullanılarak etkileşim ve iletişim kurmak olduğunun altın çizen CİNSEL Tıp Derneği Başkanı Dr.A.Cem KEÇE; “Danşan kişi ve cinsel terapist bilgisayarlarının karısına aynı anda oturmakta ve karılıklı etkileşimde bulunmaktadırlar. Etkileşim ve iletişim aynı anda meydana gelmektedir. www.cinseltip.org adlı web adresimizde her gün yüzlerce kişinin cinsellik sağlık ile ilgili sorularına gönüllü hekimlerimizle yanıt vermeye çalıyoruz. Cinsel terapiste gitmekten çekinen ve imkan bulamayan çok sayıda kişinin soru ve sorunlarının tedavisi için yol gösteriyoruz” dedi.

E-CİNSEL DANIŞMANLIK BİR DANIŞMALIK ve REHBERLİK HİZMETİDİR

E-Cinsel Danşmanın iş yoğunluğu, ulaım sorunları ya da başka nedenlerle cinsel terapiste gidemeyenler için geliştirilmiş bir danşmanlık ve rehberlik hizmeti olduğunun altını çizen CİNSEL Tıp Derneği Başkanı Dr.A.Cem KEÇE; “İnsan merkezli cinsel terapi yaklaımını öneren ve benimseyen CİNSEL Tıp Derneği; cinsel sorunları için nereye, kime ve nasıl başvuracaını bilemeyen değerli halkımıza yol göstermek amacıyla bu hizmeti başlatmştır. ünk CİNSEL Tıp Derneği; güncel hayatımızda stres, iş, aile, okul ve özel ilişki problemleri, endişe, korku ve kaygılarımızdan kaynaklanan cinsel sorunların cinsel terapi ile özüleceğine inanmaktadır. Cinsel terapi ile insanlarımızın içlerinde varolan gerçek gücü tanırlar ve kendi hayatlarında bu pozitif gücü kullanmayı ğrenirler” dedi.

HALKIMIZA DANIŞACAKLARI HEKİMLERİ ve MERKEZLER ÖNERİYORUZ

Ticari beklenti içinde olmadıklarını, toplumsal bir görev kabul ederek siteyi oluşturduklarını ifade eden CİNSEL Tıp Derneği Başkanı Dr.A.Cem KEÇE; “Yeni iletişim araçlarını kullanmak ve yeniliklere aık olmak gerekir. İnsanlarımıza her geçen gün daha da hızla erişilebilen iletişim kanalları sağlamak zorundayız. Bu bağlamda, E-Cinsel Danşma hizmetini evinizden, işyerinizden, istediğiniz her yerden alabilirsiniz. Tabii ki burada, sorunları özmeden ziyade amacımız sadece cinsel sorunlar için değerli halkımıza yol göstermek, başvuracakları hekimleri, bölümleri ve merkezleri önermektir” dedi.

GİZLİLĞE ÖNEM VERİYORUZ

Hiç bir şeyin yüz yüze iletişimin yerini alamayacaını savunan ve Türkiye'nin her ilinden mesaj aldıklarını ve yoğun talep karısında, cinsel terapistlerin şaırdını bildiren CİNSEL Tıp Derneği Başkanı Dr.A.Cem KEÇE; “Gizlilik ilkesine büyük önem veriyoruz. Konuşmalar ve yazşmalar sonucu oluşan iletişiminin diğer kişiler tarafından okunmamasını sağlayacak güvenlik önlemlerini aldık. Soruları ve yanıtlarını sitenin soru-yanıt köşesinde isim vermeden yayınlıyoruz” dedi.

HALKIMIZ UTANMADAN SORULARINI SORABİLİYOR

Bilişimin ve internetin cinsel terapi alanında değerlendirilmesi gerektiğinin önemine değinen CİNSEL Tıp Derneği Başkanı Dr.A.Cem KEÇE; “E-Cinsel Danşma hiçbir zaman yüz yüze cinsel terapinin yerini tutamaz. Fakat çeşitli nedenlerle yüz yüze cinsel terapiye gitme imkanı olmayan kişilere yardımcı olabilir. Sitede halkımızın cinsel sorunlarına özüm yolları öneriyoruz. Halkımız bu sayede kaygı duymadan, utanmadan, hiçbir şeyi gizlemeden, daha yalın ve net bir şekilde cinsel sorunlarını anlatıyorlar” dedi.

EN SIK MSN MESSENGER ve ICQ TERCİH EDİLİYOR

E-Cinsel Danşmada en sıklıkla tercih edilen yöntemin MSN Messenger (cinseltip@hotmail.com) ve ICQ (242781512) olduğunu söyleyen CİNSEL Tıp Derneği Başkanı Dr.A.Cem KEÇE; “Telefon (0.312.3462424) Cep Telefonu, (0.542.5194764) E-Mail (info@cinseltip.org) ve Video Konferans yoluyla da halkımız bize ulaşabilir” dedi. şleri yoğun olan ve kendilerini yazarak ifade etmeyi tercih eden kişilerin daha çok e-postayı tercih ettiklerini ifade den KEÇE; “E-postanın kullanımı genellikle iki türlüdür: Tek mektupluk öneri veya mesaj panosuna bırakılan tek cevap veya e-posta aracılı ile devamlı danşmanlık. Ayrıca, e-posta kişilere daha önce yazılanlara bakma, tekrar gözden geçirme imkanı verir” dedi. Cinsel Terapistten anında yanıt bekleyen kişiler için en uygun yöntemin MSN Messenger ve ICQ olduğunun altını çizen KEÇE; “Halkımız istediği ve imkanı olan her yöntemle bize ulaşabilir” dedi.

ETİK DEĞERLER ÖNEMLİ

Cinsel terapistlerin E-Cinsel Danşmanın taıdı olası risk faktörleriyle ilgili olarak danşan kişileri bilgilendirmek gibi etik bir zorunlulukları olduğunun altını çizen CİNSEL Tıp Derneği Başkanı Dr.A.Cem KEÇE; “Kişiler arası iletişim kalitesinin düşüklüğü ve bunun yol açabileceği duygusal anlamda uzaklık en önemli risktir” dedi. E-Cinsel Danşma konusundaki en önemli konulardan birinin etik değerler olduğunun altını çizen KEÇE; “E-Cinsel Danşma hizmetini sunan kişilerin bilgi ve deneyim birikimleri olmalıdır. Bu etik değerler aısından çok önemlidir. CİNSEL Tıp Derneği hekimleri; E-Cinsel Danşmanın ortaya çıkarabileceği her türlü dinamiklerin farkındadır ve gerekli önlemleri almşlardır” dedi.

ARTIK YALNIZ DEİLSİNİZ!

Cinsel sorunları paylaşmak, sorunlara birlikte özümler aramak amacıyla böyle bir sayfa açtıklarını ifade eden CİNSEL Tıp Derneği Başkan Dr.A.Cem KEÇE; “Artık yalnız değilsiniz! Cinsel sorunlarınızı bizlerle paylaşmaya ne dersiniz?” dedi.

Günün Önemli Haberleri