Düzce Toplum Merkezi törenle açıldı

Abone ol

Düzce Sosyal Hizmetler Toplum Merkezi'nini düzenlenen törenle hizmete girdiği bildirildi.

Törende bedensel engellilerle dayanışma derneği tarafından 57 engelliye tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Kültür Mahallesi’nde eskiden Vali konağı olarak kullanılan ve bir süre Sanat Merkezi olarak hizmet veren bina Sosyal Hizmetler Toplum Merkezi olarak hizmet vermeye başladı. Merkez açılışı ve engellilere tekerlekli sandalye dağıtım törene Düzce Valisi Vasip Şahin, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Genel Başkanı Kemal Demirel, daire müdürleri ve davetliler katıldı.

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Genel Başkanı Kemal Demirel, kendisinin de 10 yaşındayken geçirdi yanlış bir ameliyat sonucunda engelli olduğunu belirterek “Herkes bir engelli adayıdır. Bende çocukken geçirdiğim bir ameliyat sonrası bu hale geldim. Çok sıkıntılar yaşadım ve benim gibi engellilerin sıkıntılar yaşamaması ve yaşama katılmaları için mücadele veriyorum. Sağlık olmanın kıymetini bilin. Sevgide hayatta birleşelim” dedi. Demirel, engelli olup ta tedavi ile iyileşebilecek herkesinde yanında olduklarını söyledi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Çakır, Toplum merkezleri’nin hızlı toplumsal değişme, kentleşme ve göçün yarattığı sorunlar doğrultusunda, bireylerin, grupların, ailelerin ve toplumun sorunlarla baş edebilmeleri ve bireylerin katılımcı, üretken ve kendine yeterli hale gelmesi amacıyla koruyucu-önleyici eğitici-geliştirici, rehberlik ve rehabilite edici işlevlerini, bir arada ve en kolay ulaşılabilir biçimde, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve gönüllüler ile işbirliği ve eşgüdüm içinde sunmakla görevli ve yükümlü bulunan gündüzlü sosyal hizmet kuruluşları olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği tarafından 57 engelliye tekerlekli sandalye dağıtıma geçildi. Dağıtım öncesinde Vali Şahin, Dernek Genel Başkanı Kemal Demirel adına kızı Ece Demirel’e plaket verdi. Plaket töreninde ardından tekerlekli sandalyeler dağıtıldı.

Ardından Toplum Merkezinin kurdelesi Başka Vali Şahin olmak üzere törene katılanlar protokol üyeleri tarafından kesilerek hizmete girdi.

Günün Önemli Haberleri