Düzce ile Bolu arasında 'dağ' kavgası! Tanju Özcan 'akıllı ol' dedi, Faruk Özlü 'adam değilsin' göndermesiyle cevap verdi

Abone ol

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, sosyal medya hesabından Bolu Dağı'nın adının "Düzce Dağı" olarak adlandırılması gerektiğini ifade etti. Özlü'ye yanıt veren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan 'Akıllı ol!' ifadesini kullandı. Tanju Özcan'ın sert çıkışına Faruk Özlü'den yanıt gecikmedi.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, dün sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Bolu Dağı'nın Düzce sınırlarında olduğunu coğrafi yapı gereği buranın Bolu Dağı değil Düzce Dağı olarak adlandırılması gerektiğini savunarak "Bu yanlışı düzeltelim" dedi.

Özlü paylaşımında, "Doğru bilinen yanlışlar vardır. Yanlıştır, ama insanlar doğru sanırlar. Bunlardan birisi de 'Bolu Dağı' ismidir. Aslında Bolu tarafında 'dağ' yoktur. Bolu tarafı ovadır. Dağ Düzce tarafındadır. Coğrafi yapısına göre burası 'Bolu Dağı' değil, 'Düzce Dağı'dır. Yaşam alanı bakımından, dağdaki yol boyu işletmelerin tamamına yakını da Düzcelilerin. Bu yanlışı düzeltelim. Bu dağın doğru adı 'Düzce Dağı' dedi.

Tanju Özcan: "Elinden alırım, akıllı ol!"

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise bu paylaşımı alıntılayarak Faruk Özlü'ye yanıt verdi, Özcan'ın yorumu 'Faruk Özlü, Bolu Dağı'na göz koymuş. Bolu Dağı, Bolu'nun simgesidir. Dimyat'a girince giderken evdeki bulgurdan olma Kaynaşlı'yı Yığılca'yı ve Akçakoca'yı elinden aldırma bana. Akıllı ol!' şeklinde oldu.


Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'nün Tanju Özcan'a yanıtı da çok sert oldu. Faruk Özlü, Mevlana'nın sözünü paylaşarak Tanju Özcan için 'Adam değilsin' göndermesi yaptı. İşte Faruk Özlü'nün o sözleri:

"Mevlana der ki; 'bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye'. Fuzuli ise 'söz söylemek irfan ister, anlamak insan' diyor. Yani anlayacağın, pek sanmıyorum ama aklının başında olduğu bir günün ya da saatin olursa Düzce'ye gel sana tane tane aklının alacağı biçimde coğrafya, tarih anlatayım. Bir de Bolu Ovası'ndan Düzce'ye bakıver. Gördüklerin sana yeter! 'Akıllı ol' bahsini seninle ayrıca konuşacağım.'

Günün Önemli Haberleri