Duvara Karşı eylem!

Abone ol

Filistin'in adını dünyaya duvar karşıtı eylemlerle duyuran küçük köyü Bileyn'de yeni bir eylem!

Filistin'in adını dünyaya duvar karşıtı eylemlerle duyuran küçük köyü Bileyn'de yeni bir “Duvara Hayır” gösterisi düzenlendi.

Parlamenterler, İsrailli barış gönüllüleri, yabancılar ve köy sakinlerinden oluşan göstericilere İsrail askerleri göz yaşartıcı ve sis bombalarıyla müdahale etti.

Filistinliler de askerlere taşlarla saldırırken, bir polis ile 4 gösterici yaralandı.

“Duvar inşa ederek, Filistin topraklarını İsrail'e katmayı durdurun” diye seslenen Bileynli köylüler, cuma namazından sonra köy merkezinde toplanan diğer duvar karşıtı eylemcilerle yakınlardaki dikenli tellere doğru yürüdü.

Eylemde El Kuds Üniversitesi rektörü Sari Museyba, Filistin Parlamentosunun El Fetihli üyeleri Dr. Refik Hüseyni, Muhib Avvad ve Cihad Tomale ile bağımsızlar grubundan Dr. Mustafa Barguti de yer aldı.

Gösteriye İsrail'den de barış yanlısı Guş Şalom örgütü liderlerinden Uri Avnery ve eşi ile insan hakları kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Göstericileri dikenli tellerin arkasında zırhlı ciplerde bekleyen İsrail askerleri ve sınır polisleri, duvarı aşmak isteyen göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı ve sis bombaları kullandı.

Bazı askerler ellerindeki coplarla göstericileri döverken, Filistinli gençler de taşlarla karşılık verdi. Bu sırada bir İsrail sınır polisi ile 4 gösterici yaralandı.

Guş Şalom örgütünden 82 yaşındaki Uri Avnery, İsrail'in kurulduğu yıldan beri barış mücadelesinin içinde bulunduğunu belirtti. Avnery, ”İsrail kamuoyu da yavaş barış fikrine gidiyor. Bu topraklara barış geleceğine eminim” dedi.

Bileyn'i çevreleyen İsrail'in “güvenlik duvarı”, Filistinli köylülerin arazilerinin içinden geçiyor ve toprakların ekip biçilmesini engelliyor.

Filistinli köylüler ile İsrailli barış gönüllüleri ve birçok yabancı, her hafta düzenli olarak cuma namazlarından sonra düzenlenen duvar karşıtı gösterilerde yer alıyor.


Günün Önemli Haberleri