Duracell robotları yarıştırdı

Abone ol

FIRST LEGO® Ligi Türkiye Robotik Turnuvaları İstanbul Elemesi gerçekleşti!

Çocuklara bilim ve teknolojiyi sevdirmek, yaratıcılıklarını geliştirmek amacı ile Duracell’in katkılarıyla düzenlenen FIRST LEGO Ligi Türkiye Robotik Turnuvalarının İstanbul elemeleri 18 Şubat Cumartesi günü, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde gerçekleşti. Smartkids Gelişim Merkezi, Yaratıcı Çocuklar Derneği ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nün işbirliğinde Türkiye’de bu yıl ikincisi gerçekleştirilen turnuvaların İstanbul elemelerinde, 9-16 yaş arası çocuklardan oluşan 24 takım arasından 12 takım finallere katılmaya hak kazandı.

Tüm dünyada 31 ülkede 60.000’in üzerinde çocuğun katıldığı turnuvaların bu yıl Türkiye’de ikincisi gerçekleştiriliyor. Turnuvalar kapsamında çocuklar, her yıl açıklanan bir tema ve bu temanın içindeki görevler doğrultusunda LEGO Mindstorms™ setlerini kullanarak robotlar tasarlıyor ve programlıyorlar.

Jüri üyeleri arasında Yaratıcı Çocuklar Derneği Başkanı Didem Çapa, Vatan Gazetesi yazarı Ayşe Aydın ve Sabah Gazetesi Yazarı Turgay Noyan’ın da bulunduğu turnuvada 9-16 yaş arası çocuklardan oluşan takımlar, denizlerin S.O.S. çağrısına kulak verdiler; programladıkları LEGO Robotları ile Deniz Temiz Turmepa Derneği’nin destek verdiği “Denizlere Yolculuk” teması içinde çeşitli görevleri tamamlayarak en yüksek puanı kazanmaya çalıştılar.

Tüm gün boyunca süren ve çekişmeli yarışlara sahne olan elemelerin sonunda 12 takım finallere katılmaya hak kazandı.

Çocukların sosyal sorumluluklarının bilincine varmalarına katkıda bulunan yarışmanın ana sponsorluğunu, teknoloji ve yenilikte lider, çevre dostu Duracell üstleniyor.

Günün Önemli Haberleri