Dünya Kupası için Brezilya polisine takviye
Abone olFIFA Dünya Kupası maçlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Brezilya, polis teşkilatına 70 bin kişilik takviye yapılacağını duyurdu.
FIFA Dünya Kupası maçlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanan
Brezilya, polis teşkilatına 70 bin kişilik takviye yapılacağını
duyurdu.
Maçların oynanacağı 12 şehirde toplam 170 bin güvenlik görevlisinin konuşlandırılacağı belirtiliyor.
Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Roussef, gerekirse ordunun da güvenlik için devreye sokulabileceğini söyledi.
Sıkı güvenlik tedbirlerinin bir sebebi de, Haziran ayından bu yana devam eden ve yer yer şiddet olaylarına dönüşen protesto gösterileri.
Stadyumlar özel güvenlik görevlilerine emanet
Protesto gösterilerini izleyen bir kameraman bu ay başında
göstericiler tarafından atıldığı sanılan bir havai fişeğin başına
isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti.
Bu olayın ardından futbol turnuvasının organizasyon komitesi, 100 bin güvenlik görevlisinin yeterli olmayabileceğine ilişkin kaygılarını iletti.
Güvenlik konusundaki çalışma toplantısının ardından Brezilya Adalet Bakanı Andrei Rodrigues gazetecilere şu açıklamayı yaptı:
"Birçok kaygımız var. Demokratik bir hak olan protestolar yüzünden değil, daha çok muhtemel şiddetten. Protesto hareketleri sırasında şiddeti engellemeye kararlıyız."
Planlamaya göre, 150 bin asker ve polis sokaklarda görev yaparken, 20 bin özel güvenlik görevlisi stadyumların içinde güvenliği sağlayacak.
Toplantının ardından açıklama yapan FIFA Güvenlik Direktörü Ralf Mutschke, Brezilya devletinin turnuva sırasında güvenliği sağlayacağından emin olduklarını söyledi.
Bu arada, Dünya Kupası öncesindeki ilk deniz tatbikatı dün yapıldı. 60 gemi ve 15 uçağın katıldığı güvenlik tatbikatında yaklaşık 30 bin kişi yer aldı.
Brezilya'da Haziran ayında otobüs ve metro bileti fiyatlarına yapılan zamma karşı başlayan protestolar giderek kitlesel bir harekete dönüştü.
1 milyondan fazla kişinin katıldığı protesto hareketi, yolsuzluklara ve Dünya Kupası ile 2016 Rio Olimpiyat Oyunları hazırlıklarına yüksek miktarda para harcanmasına duyulan tepkiyle gelişti.