Dünya Ehl-i Beyt Vakfı iftarından notlar...

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı, Ömer Dinçer, Kerbela, Hz. Hüseyin, İftar, 10 Kasım, Üniversitelerde taciz,

Göktan AY goktanay57@gmail.com

Dün akşam, (09.11.2013) Dünya Ehl-i Beyt Vakfı'nca, Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde geleneksel muharrem ayı iftar  programına Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun’un daveti üzerine katıldık.

İftar programına; Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Cemaat Vakıfları Temsilcisi Laki Vingas, siyasetçiler, belediye başkanları ve  misafirler katıldı.

İftar yemeğinde, sofrada su ve bıçak yer almazken, davetlilere, iftariyelik, çorba, pilav, sebze yemeği, aşure ve meyve suyu ikram edildi.

Kur'an-ı Kerim ile açılan   programda, sema ve semah  gösterileri de yapıldı.

Konuşmalarda vurgular şunlardı; 

Muharrem ayı rahmet dolu ama, acıların en yoğun hissedildiği bir aydır.

Gençlere Hz. Hüseyin’in çektikleri ve kerbela olayı anlatılmalı, yaşatılmalıdır...

İnsanlık adına nerede bir acı varsa insanlığın hakikatine karşı nerede bir zulüm varsa Kerbela'yı ve aşurayı yüreklerde taşıyanlar ona karşı çıkacaktır.

Din insan unsurunun asli vasfıdır. Tanrı tanımazlık söylemleriyle insandan bu yüce duyguları sökmek isteyenler başarısızlığa uğramışlardır.

Birbirimizden farklılık arz ediyorsak bunda bir hikmet vardır Bu farklılığı anlamaya çalışmak da  bizim vazifemizdir.

Hazreti Hüseyin  böyle bir ayda susuz bir şekilde katledilmiştir. Buradan çıkarılacak en büyük ders, “hırsın peşinde koşanların sonunun hep bedbaht olacağıdır.”

Alevi ve Sünni arasında bir kavga olmadığı gibi, suni gündemler yaratmanın gereği de yoktur.

Ülkemizde din ve vicdan özgürlüğü, kültürel özgürlükler sağlandığı zaman, hak yolundaki bariyerler kaldırılmış olacaktır.

Alevilerin bazı sorunları bir an önce çözülmelidir. Sorun sistemsel ve anayasaldır.

Türkiye’de Cumhuriyetin yenilenmesi gerekmektedir.

Salondaki dövizlerde dikkat çekiyordu;

“Başkasına yapılan adaletsizliği kendinize yapılmış gibi görüyorsanız, insansınız.” Hz. Ali (A.S)

“Ali ile ikimiz bir nurdanız. Hz. Muhammed” (S.A.V.)

 "Bin kere mazlum olsan da, bir kere zalim olma.”H.B.Veli

Siz, nefsinize tapanlar, günlük çıkarlarınız için resulullahın ehli beytini katlediyorsunuz. Zalime boyun eğmektense ölümü onurlu sayarım.”Hz. Hüseyin (A.S.)

“Hz.Hasan ve Hz. Hüseyin cennetin efendileridir.Onlar büyük meşakket çekeceklerdir.

Hasan ve Hüseyin’in nesilleri İslamın hak mesajını tüm dünyaya yayacaklardır." Hz. Muhammed (S.A.V.)

Allah, bir daha Kerbelalar yaşatmasın…

Amin…

Gündem1: Ülkemizi bize armağan eden, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü 75. Ölüm yıldönümünde saygı ve  rahmetle  anıyoruz.

Gündem2: Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkeyi Türk gençliğine armağan ettiği ve kendisini andığımız böyle bir günde okuduğunuz şu haber –hem de üniversitede- ülkemize yakışıyor mu? “Hakkari Üniversitesi'nde not karşılığında kız öğrencilere cinsel şantaj yapan çete çökertildi.Öğretim görevlilerinin de aralarında yer aldığı şebekenin kız öğrencileri taciz etmek için ev kiraladıkları da belirlendi.

Rüşvet, cinsel saldırı ve fuhuş gibi suçlarla gençliği hedef alan çete Hakkari Üniversitesi'ne kadar uzandı. Savcılığa mayıs ayında gelen bir ihbarı değerlendiren ekipler üniversitedeki şok ilişkiler ağını gözler önüne serdi. Aralarında öğretim görevlerinin de bulunduğu çetenin not karşılığı öğrencilerle cinsel birliktelik şantajı yaptığı belirlendi. Çetenin taciz evleri kiraladığı da tespit edilirken organize şebekeye önceki gün operasyon düzenlendi”. Sanatçı/akademisyen bir kişi olarak utanç duyuyorum.