DTPlilerin adresi K.Irak

Abone ol

DTP'den Türk ve Aysel Tuğluk da K. Irak'a giderek, Kürt Parlamentosu'nun açılışına katılacaklar.

Eski DEP'li Leyla Zana'nın Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ve KDP lideri Mesud Barzani'yi ziyaretinin ardından, DTP Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk da Kuzey Irak'a giderek, Kürt Parlamentosu'nun açılışına katılacaklar.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eş Genel Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ile birlikte MYK üyelerinden oluşan heyet, 7 Mayıs'ta Irak'ın Kürt Bölge Parlamentosu'nun açılışına katılacak.

Tuğluk, Kuzey Irak'a Kürt Bölgesi Parlamento Başkanlığı'ndan gelen davet üzerine "çok büyük bir aksilik" olmazsa katılacaklarını söyledi. Tuğluk, 7 Mayıs'ta açılışı sonrasında, Irak Kürt Bölge Başkanı Mesut Barzani ile de "fırsat bulmaları" halinde görüşmeye çalışacaklarını kaydetti.

"BAŞKA PARTİLER DE DAVET EDİLDİ"
DEP eski milletvekili Sırrı Sakık da, Irak Kürt Bölge Parlamentosu'nun 7 Mayıs'taki açılışına sadece DTP'nin değil, başka partilerin de davet edildiğini ileri sürerken, parlamento açılışına daha önce de katıldıklarını söyledi.
Irak Kürt Bölge Parlamentosu'nun 7 Mayıs'taki açılışı nedeniyle, parlamento başkanlığından kendisinin de davet aldığını ifade eden Sakık, parlamento açılışına Türkiye'den bir çok siyasi partinin de davet edildiğini öne sürdü.
Davetin, Kürt Bölge Parlamento Başkanlığı'ndan geldiğini söyleyen Sakık, "Tabiî burada Irak Cumhurbaşkanı Sayın Celal Talabani ve Mesut Barzani ile de görüşmeler olacak. Biz daha önce de parlamento açılışına katılmıştık. Bir problem olmamıştı. Yine bir şey olacağını düşünmüyorum" dedi.
Eski DEP milletvekili Leyla Zana da Kuzey Irak'ta temaslarda bulunmuştu. Zana, Irak Devlet Başkanı Talabani ve KDP lidire Mesud Barzani ile görüşmüştü.

Günün Önemli Haberleri