DTP karargahı Diyarbakıra kurdu

Abone ol

DTP Meclis çalışmalarına katılmayacağını açıkladı, ama istifa kararı yarın Diyarbakır'daki büyük kongrede verilecek.

İNTERNETHABER
ANKARA-
Kapatılma kararının ardından Meclis çalışmalarına katılmayacağını açıklayan DTP yol haritasını Diyarbakır’da başlayan Demokratik Toplum Kongresi’nde netleştirecek. DTP’li milletvekilleri yarından itibaren Kongre’ye katılmak için Diyarbakır’a gidecek.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) sivil toplum örgütü temsilcileri, DTP İl Başkanları, Parti Meclisi üyeleri, milletvekilleri ve belediye başkanlarından oluşuyor. DTK, son siyasal gelişmeler ve DTP'nin kapatılması gündemi ile Diyarbakır'da olağanüstü toplandı. Kurultaya, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve DTP'li 98 belediye başkanı, DTP'li il başkanları Mahmur ve Kandil’den gelen grupların yanı sıra akademisyenler, sanatçılar ve yazarlar katılıyor. Kongre bugün geniş bir katılımla çalışmalarına başladı. İki gün sürmesi beklenen kongreye DTP Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Emine Ayna ile milletvekilleri, MYK üyeleri de katılacak. Ankara’dan gidecek ekibin yarın Diyarbakır’da olması bekleniyor.

KİTLESEL ÇATIŞMALAR OLABİLİR

Kongrenin bugün açılışını yapan Hatip Dicle, “Kapatma Kürt iradesine saldırıdır” diyerek, “Kitlesel çatışmalar gündeme gelebilir. Bunu bir tehdit olarak değil bir öngörü ve tespit olarak söylüyoruz. Asla bundan yana değiliz. Barışa mahkumuz diyoruz” dedi.

MİLLETVEKİLLERİ İSTİFA EDECEK Mİ?

DTP bugün yaptığı açıklamada Meclis çalışmalarına katılmayacağını duyurdu. Ancak isitfa dilekçelerini verip vermeyecekleri henüz belli değil. Yarın yapılacak toplantılarda bu konunun da karara bağlanması bekleniyor.


Günün Önemli Haberleri