Donald Trump ile Kim Jong Un bir araya geldi

ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong Un Vietnam'ın başkenti Hanoi'de bir araya geldi.

Uzun süre birbirlerini nükleer füze denemeleriyle tehdit eden ve birbirlerine 'Küçük Roket Adam', 'Yaşlı Bunak' gibi isimlerle hitap eden ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong Un arasındaki gerilim, ikilinin uzun süre gerçekleştirmeleri beklenen ve nihayet 12 Haziran'da Sinagpur'da bir araya geldikleri tarihi zirvenin ardından, dönem dönem karşılıklı gerilimler yine yaşansa da, iki lider bugün Vietnam'ın başkenti Hanoi'de bir araya geldi.

Trump ve Kim, başbaşa görüşme öncesi iki ülke bayraklarının önünde el sıkıştı.

İki lider arasında sekiz ay sonra ikinci buluşma gerçekleşiyor. İlk buluşma geçen yıl haziran ayında Singapur'da gerçekleşmişti. Singapur'daki zirve, ilk olması nedeniyle tarihi önem taşıyordu.

Kuzey Kore lideri Kim, burada yaptığı konuşmada, "Geçen 261 günlük süre gerçekten çok büyük çabalara sahne oldu ve aynı şekilde sabırla da bu zaman zarfı içinde çaba gösterildi." dedi.

Kim, söz konusu görüşmeye ilişkin, "Başarılı bir görüşme olmasını umuyoruz." ifadesini kullandı.

Trump "Kim'le burada olmam büyük bir şeref. Sizinle birlikte olmak gerçekten harika. Böyle bir ülkede bulunmak, bir araya gelmek çok güzel. İlk zirvemiz başarılıydı. Tüm dünyanın gözü üzerimizde. Her iki tarafın da memnun olduğunu söyleyebiliriz. Bu zirvenin ilkinden daha başarılı olacağını umuyorum. Attığımız adımlar gerçekten başarılı. Ülkenizin sınırsız ekonomik potansiyeli var. Büyük bir lider olduğunuzu düşünüyorum. Şimdi akşam yemeği yiyeceğiz. Yarın detaylı açıklamar yapacağız" derken, Trump, basının kendisine yönelttiği eski avukatı Michael Cohen'in açıklamalarına yönelik yanıt verip vermeyeceği sorusuna ise yalnızca "Hayır" yanıtı verdi.

Diğer Videolar