Domuz gribini devlet teşvik ediyor

Abone ol

Kafamız karışık hem de çok karışık! Başbakan torununa ben aşı vurdurmam diyor bakanı da aynı görüşü paylaşıyor...

İNTERNETHABER

Biri çıkıp herşeyi kamuoyuyla paylaşsın, yoksa kafalar iyice karışacak. Başbakan "Ben ailemden kimseye aşı yaptırmayacağım" diyor; ancak Sağlık Bakanlığı aşı konusunda ısrarını sürdürüyor. Kabinenin kadın bakanı da kalkıp tüm bu tartışmaların tuzu biberi oluyor! Tüm bunlar yaşanırken tatil edilmeyen okullar, virüs için iştah kabartan yuvalar haline geliyor.

Sağlık Bakanı ile Başbakan'ı birbirine kırdıran sonra da barıştıran domuz gribi aşısı, belki virüsten değil ama bu gidişle sinirden öldürecek! Ülkenin Başbakan'ı üstüne basa basa "Ben aileme aşı vurdurmayacağım" derken Sağlık Ocakları'nda Bakanlığın da tavsiyesiyle uzun aşı kuyrukları oluşuyor.

OKULLAR DA EĞİTİM BİTTİ

Domuz gribi ilk olarak okulları vurdu. Özellikle ilköğretim okullarında eğitim durma noktasına geldi ancak Milli Eğitim Bakanlığı duruma sessiz kalmakla yetiniyor. Özellikle İstanbul ve Ankara'da çalışmayan anneler, çocuklarını virüse yakalanmasa bile, virüsü taşıyan çocuklardan geçer korkusuyla okula göndermiyor. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ulaşan bir raporlara göre devamsız öğrenci sayısında son iki haftada yaklaşık yüzde 35 artış yaşandı.

BAYRAM TATİLİ UZASIN

Peki okulların tatil edilmesi tüm sorunu kökünden çözecek mi? Ne yazık ki hayır! Nedeni ise çok basit. Bakanlık okulları tatil etse bile genel bir tatil uygulaması olmadığı için, bu kez de çalışan anne ve babaların tatim mağduriyeti başlayacak. İzin alamayan aileler, hafif bir grip belirtisi olsa da çocuğunu okula göndermek zorunda kalıyor ya da çocuğu için işyerinden tüm zorluklara rağmen izin alıyor. İzin alamayan ve bırakacak yeri olmayan aileler ise mecburen hafif bir belirti taşısa da çocuğunu okula gönderiyor. Böylelikle virüs, aslında bizzat devlet teşvikiyle öldürerek yayılıyor!

SOKAĞIN AKLI FİKRİ

Tüm bunlara ek olarak Başbakan ile Sağlık Bakanı'nın arasını açan domuz gribi aşısı konusundaki tartışma ise son açıklamalarla giderek hararetlendi. Biraz kulak verildiğinde sokakta iki görüş hakim. Bunlardan ilki domuz gribi aşısının olası yan etkilerinin kamuoyundan gizlendiği görüşü. Bu grup Başbakan'a destek veriyor ve aşı olmayacağını söylüyor. İkinci grup ise "Ben devletime güvenirim" diyen bölüm ki bunların da kafası son açıklamalarla giderek karışıyor.

BAŞBAKAN DEDİ BAKANI DURUR MU?

Erdoğan'ın "aileminde vurulmasını istemiyorum" sözlerini bugün ilk destek   Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'dan geldi. Sayın Bakan, risk grubunda olmadığı için, domuz gribi aşısı yaptırmasına gerek olmadığını söyledi söylemesine ama bu kez de velilerin kafası karıştı. Şimdi birisi lütfen çocuklarının aşı olmasını isteyen velilere, Çubukçu'nun bu sözlerini açıklasın... Yoksa kafalar iyice karışacak ve devlete güven giderek azalacak...

Günün Önemli Haberleri