Dolmabahçe davasında gerilim

Abone ol

Yaşar Büyükanıt'ın Fikri Sağlar ve Birgün'e açtığı Dolmabahçe davasında hakim avukatlara çıkıştı.

Genelkurmay Başkanı, Dolmabahçe’deki görüşmede, Erdoğan’ın kendisine “eşinin harcamalarına ilişkin dosya verdiğini iddia eden Sağlar ve gazetecilere açtığı davanın öne alınmasını istemişti. Hakim, bu haberlere kızdı, “Mahkemenin takdiri” dedi. 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile eşi Filiz Büyükanıt’ın, yayımlanan bir köşe yazısıyla “kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu” gerekçesiyle, Birgün Gazetesi ile köşe yazarı Fikri Sağlar aleyhinde açtıkları 100 bin YTL’lik manevi tazminat davasının görülmesine başlandı.

Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki davanın ilk duruşmasına Yaşar ve Filiz Büyükanıt’ın avukatı Levent Koçer ile Birgün Gazetesi’nin avukatı Kemal Keleşoğlu ve Fikri Sağlar’ın avukatı Osman Oğuzhan katıldı.

Avukat Koçer, dava tarihinin belirlenmesinin ardından, Fikri Sağlar tarafından, “Büyükanıt’ın, sahip olduğu makam ve mevkisini kullanarak bu davanın tarihini öne aldırdığı” şeklinde iddiaları içeren açıklamalarını gündeme getirdi. Koçer, davalı vekilinin de duruşmanın öne çekilmesi iddiası ile ilgili değerlendirmelerini mahkemenin takdirine bıraktığını söyledi.

“SEBEPSİZ ZENGİNLEŞME” İDDİASI

Birgün Gazetesi’nin avukatı Keleşoğlu ise, davanın, yersiz açıldığını ileri sürerek, reddine karar verilmesini talep etti. Sağlar’ın avukatı Osman Oğuzhan da, davacılar tarafından talep edilen tazminat miktarının sebepsiz zenginleşmeye neden olacağını öne sürerek, bu hususun mahkeme tarafından göz önünde bulundurulmasını istedi.

HAKİM: ÖNCE MAHKEMEMİZİ ARAŞTIRIN

Hakim Beyhan Azman, “Sağlar’ın avukatının mahkemeye sunduğu ve duruşma tarihinin öne alındığına ilişkin iddiaları içeren dilekçeyi” okuyarak, “Mahkemelerin nasıl çalıştığını bilirsiniz. Önce bizim bir mahkememizi araştırın” dedi.

Mahkemenin duruşma çizelgesini de önce davalı avukatlarına vererek incelemelerini isteyen Azman, daha sonra bu çizelgede yer alan bazı davaların açılış ve duruşma tayinine ilişkin bilgileri okudu. Beyhan Azman, “Bunları keşke araştırsaydınız, öyle yazsaydınız” diye konuştu. Yargıç Azman, dava dosyasındaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
Günün Önemli Haberleri