Dolar bugün kaç YTL olur?

Abone ol

Ellerinde doları olanlar döviz bürolarına koşmalı mı? Dolar kaç YTL olur? Ayşe Teyze sordu, Güngör Uras cevap verdi.

Kapatma davası piyasaları karıştırır mı? Endişeli bekleyiş hakim.. Ortalık toz duman halde. Güngör Uras'ın Ayşe Teyzesi de soruyor:

Milliyet'in ekonomi yazarı, bu soruya temkinli bir cevap veriyor. Yükselmeyeceği yönünde görüş belirtiyor. Yükselme riskini zayıf bulsa da böyle bir durumu Erdoğan'ın gerilim siyasetine bağlıyor.

(...)Pazartesi sabahı dolar fiyatı 1.25 YTL’den açılacak. Çok olasıdır ki 1.30 YTL’.ye doğru yükselişe geçecek. Ama bazıları fırsat bu fırsat diyerek dolar satacak... Dolar fiyatı gene 1.25 YTL’ye doğru inişe geçecek...”
Ayşe Hanım Teyzem, “İnanayım mı sana?” dedi. “Bu söylediklerini komşulara söyleyeyim mi? Bak işin sonunda mahcup olmak var... Komşular dolar fiyatı pazartesiden sonra tırmanır, tırmanır 1.50 YTL olur diyorlar... 1.70 YTL olacak diyenler var.”

“Ayşe Hanım Teyzeciğim, dolar fiyatının ne olacağını kimseler tahmin edemez. Bakınız 1 euro şimdilerde 1.50 doların üzerine çıktı. Bunu tahmin edecekler olsa idi 1 euro 1.20 - 1.30 dolarlarda dolanırken herkes dolardan euro’ya dönerdi... Ben de size ‘mesala’ diyerek tahminde bulunuyorum.
Tahmin yaparken de 2 göstergeye bakıyorum (1) Ocak ayı rakamları açıklandı. Ülkeye döviz açığından daha fazla döviz girişi devam ediyor. Kredi olarak giriyor ama döviz giriyor. (2) Halkın dolar stoğu çok büyük .Dolar fiyatı biraz başkaldırsa halk dolar satışına başlıyor. Piyasa sığ olduğu için dolar fiyatı hemen geriliyor.

Döviz kredisi yükü olan bankalar ile Türkiye’de riski olan yabancılar dolar fiyatının artışını istemiyor. İşte bunun içindir ki, Başsavcı iddianame hazırladı diye dolar fiyatı patlamaz. Ama bu iddianame üzerine AKP Başkanı olarak Başbakan ortamı gerer, huzursuzluğu artırır ise... İşte o zaman ne olur bilemem..” dedim.


Günün Önemli Haberleri