Dolandırıcılık yöntemleri sınır tanımıyor

Abone ol

Konya’nın Beyşehir ilçesinde pazar alışverişine çıkan bir kadın, kolundaki altın bilezikleri hocaya okutup geri getireceklerini söyleyen dol...

Konya’nın Beyşehir ilçesinde pazar alışverişine çıkan bir kadın, kolundaki altın bilezikleri hocaya okutup geri getireceklerini söyleyen dolandırıcılara kaptırdı.
Edinilen bilgiye göre, Müftü Mahallesi’nde bulunan Hal içinde kurulan pazar yerine kardeşi Zehra K. ile birlikte alışveriş için çıkan Meryem G. (44) evine dönerken tanımadığı bir kişi gelerek annesinin öldüğünü ve hayrına para dağıttığını söyledi. Şahsın çevresinde dul ya da çocuk okutan gariban kişilerin olup olmadığını sorması üzerine Zehra K., yanındaki kardeşini göstererek, “Eşinden ayrıldı, çocuk da okutuyor” dedi. Bunun üzerine Meryem G.’nin yanına yaklaşan şahıs, çocuğuna burs olarak eğitim yardımında bulunabileceğini belirterek, ikna ettiği kadını parayı vermek üzere bir lisenin yanındaki 4 katlı bir apartmana götürdü. Kendilerini bekleyen ikinci bir kişiyle buluşan şüpheli, Meryem G.’ye önce cebinden çıkardığı 3 bin lirayı verdi, ardından da kadına üzerinde değerli bir eşya olup olmadığını sordu. Kadının kolundaki bilezikleri göstermesi üzerine verdiği 3 bin lirayı ve kolundaki bilezikleri isteyen şüpheliler, “2 bin lira daha vereceğiz ama hoca efendimize bir okutalım öyle verelim. Hem böylesi daha hayırlı olur” dedi. Kadının kolundaki bilezikleri vermesi üzerine şüpheliler, kardeşleri asansöre bindirip 3-4 kat çıkmalarını istedi. Şahısların dediğini yapan kardeşler, asansör zemin kata indiğinde şahısları karşılarında tekrar göremeyince dolandırıldıklarını anladı. Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğüne giden kardeşler, eşkal bilgisini verdikleri 2 erkek şüpheliden şikayetçi oldu.
Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, dolandırıcılık olaylarına karşı hoparlör anonsuyla vatandaşlar dikkatli olmaları yönünde uyarıldı.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri