Doktorlara saat beşten sonra iki alternatif
Abone olSağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tam Gün Yasası'nı komisyondan geçen şekliyle değerlendirdi.
Müezzinoğlu, “Tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesindeki öğretim üyelerimizin tam gün mesailerini bitirdikten sonra iki alternatifi olacak. YÖK ve Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde 17.00’dan sonra kendi kurumlarında bir muayenehane gibi çalışarak mesai yapabilecekler. Bir kısmı da kurumsal yapıları olan vakıf hastaneleri, özel hastanelerde çalışabilirler.” dedi.
Türkiye Sağlık Turizm Derneği tarafından düzenlenen ‘VI. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi’ WOW Hotel’de gerçekleşti. Kongreye; Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Mozambik Sağlık Bakanı Alexandre Maguele, TÜMSİAD Başkanı Hasan Sert ve çok sayıda davetli katıldı.
Konferansa sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Müezzinoğlu, komisyonda kabul edilen Tam Gün Yasası ile ilgili konuştu. Müezzinoğlu, yasanın önümüzdeki hafta genel kuruldan geçeceğini ve her şeyin daha netleşeceğini söyledi. Müezzinoğlu, “Şimdi komisyondan geçen şekliyle tüm tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesindeki öğretim üyelerimiz tam gün mesailerini yani akşam 17.00'a kadar olan mesailerini kendi kurumlarında yapacaklar, saat 17.00'dan sonra iki alternatifleri olacak. YÖK ve Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde hocalarımız 17.00'dan sonra kendi kurumlarında bir muayenehane gibi çalışarak mesai yapabilecek. Yine YÖK ve Sağlık Bakanlığı’nın alacağı kararlar çerçevesinde hocalarımızın bir kısmı da kurumsal yapıları olan vakıf hastaneleri, özel hastanelerde saat 17.00'dan sonra çalışabilir. Sözleşmelerini karşılıklı iki kurum yaptırır. Bir tarafta üniversite bir tarafta özel hastane bir doktorumuz hocamız ile ilgili kurumsal sözleşmeyi yaptıracak. O sözleşme çerçevesinde hocalarımızdan tercih edenler saat 17.00’dan sonra ister kendi kurumlarında ister dışarıdaki özel kurumlarda çalışabilirler.” ifadelerini kullandı.
Sağlık turizminde Türkiye’nin durumunu da değerlendiren Müezzinoğlu, “Şu anda sağlık turizminde Türkiye’nin alması gereken potansiyelin yüzde 20-25’inin alındığı kanaatindeyim. Bu anlamda özel sektörün ne kadar gelir elde ettiğini söylemek mümkün değil ama Türkiye’nin alması gereken payın dörtte birinin alındığını düşünüyorum. Önümüzdeki 5 yılda bu payı yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Şuanda olduğumuz nokta yeterli bir nokta değil.” diye konuştu.