Doğan Grubu abluka altında

Abone ol

Yenişafak yazdı, Hürriyet yalanladı Akşam ısrar etti! Ergenekon delilleri üç gazeteyi birbirine düşürdü. İşte o haber;

Yenişafak'ın dünkü manşeti üç gazeteyi birbirine düşürdü. Doğan Yayın Holding, Yenişafak'ın Ergenekon dosyasına dayandırılarak verdiği Pamukbank operasyonuyla ilgili haberin, gerçeği yansıtmadığını; haberde yer alan konuşmaların kahramanları ve içeriğinin de hayali olduğunu iddia etti. Akşam ise haberde yer alan diyaloglar için kullanılan isimlerin rumuz olduğunu öne sürdü.

Yenişafak'ta dün yayınlanan haberin ardından Doğan Yayın Holding dün akşam saatlerine kadar herhangi bir açıklama yapmadı. Beklenen açıklama ise çok geç saatlerde geldi. Anadolu Ajansı'na 21.25'te düşen açıklamada, haberin maksatlı olduğu belirtilirken, haberde yer alan konuşmaların ve muhataplarının hayali isimlerden oluştuğu iddia edildi. İşte açıklamadan bazı satır araları;

Bu isimde personel yok: Haberde telefonla görüşen iki kişiden birinin Doğan Medya Grubu’nda Yönetim Kurulu üyesi Veli Dural olduğu yazılmıştır. Doğan Grubu veya Doğan Yayın Holding’de Veli Dural isimli bir Yönetim Kurulu üyesi hiç bir zaman olmamıştır. Ticaret Sicili kayıtlarında bu açıkca görülebilir. Şirketlerimizde bu adı taşıyan personel bile yoktur.

 
Yenişafak'ın haberinin ardından
dün tüm gün Doğan Grubu'ndan
açıklama beklendi. İddaa ihalesinin
telaşında olan Doğan, ihaleye
gireceği yabancı ortağını öğleden
sonra açıkladı. İddialarla ilgili
açıklama ise çok geç
saatlerde yapıldı. 

Akçakoca ve TMSF tanımıyor: Aynı haberde, telefonda konuşan öteki kişinin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkan Yardımcısı Ali Vural olduğu yazılmıştır. Sorumuz üzerine BDDK yetkilileri, o tarihteki Başkan Engin Akçakoca’nın bu isimde bir yardımcısı olmadığını kesin bir dille belirtmişlerdir. Yani haberde adı geçen Ali Vural’ın Başkan Yardımcılığı da hayalidir. Aynı şekilde TMSF yetkilileri de Ali Vural isimli bir yöneticilerinin bulunmadığını belirtmektedirler.

Yılmaz kesinlikle yalanlıyor: Eski Başbakan Mesut Yılmaz haberde geçtiği iddia edilen telefon konuşmasını kesin dille yalanlıyor. Ayrıca partisi ANAP’ta "Cevdet" ön isimli bir başkan vekili veya yöneticisi olmadığını açıklıyor.

Telefonlar gerçek değil: Dosyada konuşma yapıldığı iddia edilen telefon numaralarının hiçbiri gerçek değildir.

Akşam Hürriyet'in iddialarını çürüttü!
Çukurova Grubu ise Pamukbank'ın tasfiyesinde Doğan Yayın Holding'in parmağının olduğu konusundaki iddiaların arkasında durdu. Akşam gazetesi, ince bir menavrayla Hürriyet'in tüm iddialarını neredeyse çürüttü. Gazeteye göre, konuşmalar ve içerik tamamen gerçek; ancak isimler gerçek değil takma yani rumuz isimler.  

İlk Yenişafak yazdı!
Ergenekon iddianamesinin 265. ek klasöründe yeralan belgelerdeki telefon görüşmelerine göre Ali Vural, Doğan Grubu'nun yapacağı haberlerle Pamukbank'a el koyma sürecine destek istiyor. Çukurova Grubu'nun sahibi Mehmet Emin Karamehmet'e ait Pamukbank'a el konulduğu 18 Haziran 2002 gecesinden 2 gün önce Ali Vural, 17.30'da Veli Dural'ı cepten arayarak, "Abi, 'O' konuda işler yolunda mı?" diye soruyor. Veli Dural ise, "Endişe edecek bir durum yok" diye karşılık veriyor. Ali Vural da, "Tamam abi sana güveniyoruz. Aman abi sorun falan çıkarsa önce beni ara gözünü seveyim" diye konuşuyor. Belgelerde Ali Vural'ın bahsettiği "O" konunun Pamukbank'a el konulma çalışmaları olduğu vurgulanıyor.

Ali Vural, Pamukbank'a el konulduğu tarih olan 18 Haziran 2002 sabahı Citibank Baş Danışman Yardımcısı Mr. Anderson'u da arayarak ondan da yardım istiyor. Görüşmede temsil ettiği işadamlarının Çukorova Grubu'ndan rahatsız olduğunu dile getiren Mr. Anderson Kemal Derviş ve ekibiyle Türkiye'nin ayağa kalkacağını söylüyor.

Gazeteciler.com

changeTarget(document.getElementById("news_content"))
Günün Önemli Haberleri