Diyarbakırlılar uyanın artık!

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu...

İNTERNETHABER- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana Pozantı M Tipi Çocuk Cezaevi'nde yaşanan şiddet ve tecavüz olaylarıyla ilgili hükümete yüklendi. 

CHP milletvekillerinin cezaevinde yaşanan olaylara ilişkin hazırlanan raporu "Raporun ayrıntılarını anlatmaya vicdanım el vermiyor" sözleriyle değerlendiren Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın seçim döneminde Diyarbakır'a verdiği 'modern cezaevi' sözünü hatırlattı ve ekledi:

"Size modern cezaevi yapma sözü verdi, sizde oy verdiniz. Hayırlı olsun yeni cezaeviniz.  Diyarbakır'a fabrika yapmaya gerek yok, AKP cezaevi vaadiyle de oy alıyor.

Artık uyanın! Bakın gerçeği görün."

YENİ BİR SAYFA AÇTI

"Pozantı olayı insan haklarının yerlerde süründüğü Türkiye'de yeni bir sayfa açmıştır. Suçlu adam gibi muamele görmek zorundadır. O da insandır. O'na şiddet, tecavüz uygulayamazsınız. Bu dram 21. yüzyılın Türkiye'sine yakışmıyor. Milletvekili arkadaşlarımızı görevlendirdim ve Pozantı'ya gittiler. Bir rapor hazırladılar. O raporun ayrıntılarını anlatmaya benim vicdanım el vermiyor. Eğer o raporda yazanların 10'da biri gerçekse AKP'nin bakanlarının vicdanını sorgulaması lazım.

8 AYDIR BİLİYORLAR VE SUSUYORLAR

12 Temmuz 2011'den bu yana hükümet yetkilileri bunu biliyor. Sonra medyaya çıkıyor, CHP'liler de oraya gidince 8 ay sonra ancak bir açıklama yapıyorlar. O açıklama da şu:

4 kişinin görevden uzaklaştırılması, 200 çocuğun nakledilmesi.

8 ayda anlaşılmayan konu 72 saatte anlaşıldı. 3-5 kişinin sırtına yıkmakta yok. Bu işi sonuna kadar takip edeceğiz.

10 YILDIR AKLIN NEREDE?

Adalet Bakanı'nın bir açıklaması oldu. 'Cezaevleri yüzde 110 dolu' diyor. Bu ne demek? Bir yatakta 1'den fazla kişi yatıyor demek. Bunu da CHP'nin üstüne yıkmak istiyorlar ama 10 yıldır CHP iktidarda yok. O yüzden sesleri çıkmıyor.  10 yıldır sen neredeydin. Önlem almadın mı?

UYANIN ARTIK

Diyarbakırlılar'a sesleniyorum:

Size modern cezaevi yapma sözü verdi, sizde oy verdiniz. Hayırlı olsun yeni cezaeviniz. Tabi daha cezaevi yapılmadı. Modern bir cezaevi yapılacak. Diyarbakır'a fabrika yapmaya gerek yok, AKP cezaevi vaadiyle de oy alıyor.
Artık uyanın! Bakın gerçeği görün.

TEBRİK BEKLİYOR

Yüzde 110 cezaevi dolu derken, tebrik bekliyor heralde. Hapishanelerin dolu olduğu bir ülke ayıplı bir ülkedir. İnsanlar boşuna hırsızlık yapmaz, cinayet işlemez. Yaşanan ekonomik tablonun getirdiklerini görmek lazım.

Bunların demokrasiden anladıkları 'gömlek' değiştirmek. Biri farklı mı düşündü, başlıyorlar 'vay efendim' sen bunu nasıl dersin. Sen artık 'tarafsın' diyor. Kafada demokrasi olmayınca gömlek demokrasi oluyor.

Günün Önemli Haberleri