Diyarbakır'da seçimler yenilecek mi?

Abone ol

Hasip Kaplan, AK Parti'ye meydan okudu Diyarbakır'da seçimlerin yenilenmesini istedi

BDP'nin desteğiyle Şırnak'dan bağımsız milletvekili seçilen Hasip Kaplan, Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız'ın tahliye taleplerinin reddilmesi ve Hatip Dicle'nin vekilliğinin düşürülmesine sert tepki gösterdi. Kaplan, Diyarbakır'dan seçilen 11 milletvekilinin istifa etmesini ve yeniden seçim yapılmasını istedi. 

Şırnak'taki oturma eylemi sırasında konuşan Hasip Kaplan, tutukluların tahliyeleri için verilen dilekçelere mahkemelerin kararını 10 gün sonra gece saat 23.00'de açıkladığını belirterek, şunları söyledi:

"Mahkemeler bir itiraz dilekçesini mazbata alındıktan sonra niye bekletiyor? Kimi bekledi? Yargı, kimi bekledi? Yargıçlar İstanbul'dakilerin akıbetini mi yoksa Ankara'dan gelecek vahiyi mi? Bunlar kamu vicdanını sızlatıyor. Avukatlarımız itirazlarını yapacak."

DİYARBAKIR'DA YENİDEN SEÇİM YAPALIM

Kaplan, Hakkari'de 3 milletvekilinin istifa etmesi ve yeniden seçim yapılması yönündeki söylentilere de sert tepki gösterip, şöyle dedi:

"Bakın bu uyduruk uyanık projeleri, bu zihni sinir projeleri lütfen gündeme getirmeyin. Siz kimin malını kime veriyorsunuz. Siz kimin oyunu kime veriyorsunuz. Siz kimin iradesini kime yazıyorsunuz. Artık bunları bırakın. Bu işleri kökten çözelim. Eğer çok çok inanıyorsanız gelin 28 milletvekilinin 14 bizden 14 sizden boşaltalım ara seçime gidelim bölgede. Buyurun hodri meydan.

Eşitlikse eşitlik, samimiyetse samimiyet. Eğer milletvekili istifası yapılacak bir il varsa iradesi ihlal olunan, iradesi yok sayılan Diyarbakır halkıdır. Hodri meydan AKP'ye. Gelin Diyarbakır da 11 milletvekili tüm milletvekilleri istifa edelim, AKP ve bağımsız parti olarak seçime girelim. Buyurun hodri meydan. İradeye saygıysa buyurun saygı. Üç ay da seçime gidelim Diyarbakır'da. Çözüm çok yeter ki niyet olsun. Eğer niyet varsa biz demokratik Türkiye'nin anayasasını yaparız.

'ÇOK TEHLİKELİ ATEŞLE OYNUYORSUNUZ"

Eğer niyet yoksa eğer bizi halkımızın iradesini temsil ederek gaz bombalarıyla yerde sürüyerek, aşağılayarak rencide ederek bir halkın iradesiyle oynanacağını düşünüyorsanız çok tehlikeli, ateşle oynuyorsunuz. Meclis'e olan güven sarsıldığı an bu Meclis bizim meclisimiz değil, bizi temsil etmiyor noktası halkın kafasına kazındığı zaman bu kanaati gidermek için artık yapacağınız bir şey kalmaz.

Sıkıntılara yol açmamak lazım. Toplumsal travmalara, seçilmiş travmalara karşı hepimizin siyasetçi olarak dikkatli olması gerekiyor. Şırnak halkının buradan tepkilerini dile getiriyorum. Bu günleri atlatacağız. İki arkadaşımız da zindandan çıkacak. Beraber bu alana geleceğiz. Bu alanda beraber konuşacağız, halaya duracağız. Umutlarımız asla bitmedi tükenmedi. Asla karamsar değiliz. Güçlerimizi birleştireceğiz. Daha da örgütlü olacağız. Daha disiplinli olacağız. Daha dikkatli olacağız, daha çok çalışacağız ve susmayacağız."

Günün Önemli Haberleri