’’Diyarbakır gezisi, seçim ziyareti değildir’’

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu Diyarbakır’a yapacağı ziyarete ilişkin, "Bu, bir...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu Diyarbakır’a yapacağı ziyarete ilişkin, "Bu, birliği, bütünlüğü ve kardeşliği gerçekleştirme ziyaretidir. ’Seçime nasıl yansır’ gibi bakmak güçlü Türkiye hedefini hafifletir. Oy meselesiyle olaya yaklaşıp, ’niye böyle bir birliktelik oluyor’ gibi yaklaşım doğru bir yaklaşım değil" dedi.

’’BAŞBAKANIMIZIN PROGRAMI, TÜRKİYE’DE GÜZEL ŞEYLERİN OLDUĞUNU GÖSTERİYOR’’
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, TGRT Haber’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç arasında yaşananlara değinen Çelik, "Türkiye’de güzel şeyler oluyor. Başbakanımızın programı Türkiye’de güzel şeylerin olduğunu gösteriyor. Bu kadro birbirini çok iyi bilen iç içe geçmiş bir kadro evde bile sorunların yaşandığı oluyor bazen. Şeffaf bir partiyiz bazı konular gün yüzüne ’olumsuzluk’ diye algılanarak çıkıyor. Olmasa iyi olur ama oluyor. Dolayısıyla bizim bu konuda söyleyeceğimiz yıllardır siyasette olan AK Parti’nin vizyonuna önemli katkılar insanlar olarak sorumluluk içinde olmamız gerekiyor. Konuşulanların o ortamda konuşulmasından yanayız. Emanet olan bazı konuları anlatma gibi bir lüksümüz olamaz. Kurullar içinde meydana gelen hadiseleri çözüme kavuşturma her zaman olmuştur. Kamuoyunda tartışılan konular, ilgili kurullarda konuşulsaydı daha iyi olurdu. Bunlar gerekli yerlerde konuşulacak konulardır" dedi.

’’MUHALİF BİR ANLAYIŞ BUNU TEMENNİ EDEBİLİR’’
Çelik, "Ben bu konunun seçimlerle, partinin geleceğiyle ilgili bir değişiklik arz ettiği inancında değilim. Olaya has bir üslup ve değerlendirme şeklinde ele almak daha doğru. 12 yıldır partiyi kuran bugünlere getiren kadroların çok daha farklı hesapları olamaz. Türkiye’nin demokratikleşmesi, kalkınmasıdır hedefimiz. Bu konularda çok ciddi adımlar atıldı. Çok büyük mesafe katetmiş kadroların başka ne talep edebilirler ki onun için bunu ’birilerinin kendilerini seçim malzemesi yapma adına acaba biz bunu derinleştirebilir miyiz’ düşünceleri kendilerine ait düşüncelerdir. Muhalif bir anlayış bunu temenni edebilir. AK Parti de bunun karşılığını bulmalarının imkanı yok. Güçlü bir lider, kadro milletiyle bütünleşmiş bir yapı var. Milletin özünden olan izinden giden bir kadro AK Parti. Kadroda çatlak ve olumsuzluk beklemeyin. Muhalefete tavsiyem, buradan bir ekmek çıkmaz.

BAŞBAKAN’IN DİYARBAKIR ZİYARETİ
Ülkeye muhalefet olarak da katkı da sunulabilir. Bu konularda eksiklikleri giderirsiniz demokratikleşmeye daha fazla katkı sunulabilir" diye konuştu.
Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu Diyarbakır’a yapacağı ziyarete ilişkin olarak, "Sayın Başbakanımızın özelikle büyükşehirlere yapacağı planlar ve ziyaretler var. Diyarbakır da bunlardan birisi. O illeri masaya yatırarak çözülen ve çözülmeyen sorunlarını yerinde teşhis ediyor. O ilde yaşayan vatandaşlarımızla birebir temasta bulunuyor. Bu son derece önemli bir çalışma sistemi ve anlayışıdır. Sayın Başbakanımızın büyük illere iki gün ayırarak bu çalışmayı sürdürmesi çok anlamlı. Aralık ayı içinde Urfa ziyareti de olacak. Suruç tünelini açacak. Bu çerçevede Diyarbakır’a da bir ziyaret gerçekleştirecek. Bir yönüyle baktığınız zaman, doğal ve programı çerçevesinde olağanüstü durum arz etmeyen bir durum. Öteden beri Diyarbakır’a farklı kisve giydirmeye çalışanlar hep oldu. Buna farklı bir şey giydirmeyi doğru bulmuyorum. Süreç Bölgede büyük memnuniyet oluşturmuş durumda. Şehit gelmiyor bir yıldır silah sesi yok. Istırabı yaşayan bölge halkı. Çatışmanın ve silah seslerinin olmadığı ortamın bölge halkı açısından çok anlamlı olduğunu ve sıcak karşılamayla bunu kucakladığını söyleyebiliriz" dedi.

"ÖNYARGILARDAN KURTULMAMIZ GEREKİYOR"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’a yapacağı ilk ziyaret olacağını söyleyen Çelik, "Buna katılan sanatçılar ve yapılacak etkinliklere baktığınız zaman zengin bir program. Kendi sınırlarımız içindeki değerlendirmemiz böyle. Bizim gerek bölgede gerekse dünyada gelişen olaylara duyarsızlığımız söz konusu. Gerçeği biz aslında biliyoruz, yani Kürt kimliği diye bir gerçek var. Bunu yıllarca görmemezlikten gelen bir anlayışın sürdürülebilirliği var mıydı? Yoktu. Çok net bir yaklaşım sergiledik. Bölgede müthiş bir rahatlama meydana getirdi. Kendi sınırlarımız dışında Kürt kimlikli vatandaşlarımız var. Bizim önyargılardan kurtulmamız gerekiyor. Bu cumhuriyeti birlikte kurduk. Birlikte bayrağımızı dalgalandırmışız. Bundan sonra, Kürt kardeşlerimizle ve sınırlarımız dışında yaşayan Kürtlerle ilgili olayları sorunlu siyaset olarak algılamak doğru değil" diye konuştu.
"Dağa çıkmanın bir anlamı yok, konuşulabiliyor" diyen Çelik, "Konuşuldukça sorunların abartılı şekilde olmadığını görüyorsunuz. Siverek’in Taşıkara köyüne gittim, vatandaşlarla kucaklaştım. Oturduk ve dertleştik. Vatandaşın bölünme derdi yok. ’Yolum daha iyi olsun’ diyor. İş siyasilere kaldığı zaman sanki bölgede herkes farklı taleplerde bulunuyor gibi. Vatandaşın talepleri çok daha reel talepler. Bu kadar net bir tablo var. Konu siyasal boyuta taşındığında her siyasi akımın taraftarları var" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN-BARZANİ GÖRÜŞMESİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumartesi günü Diyarbakır’da Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani ile yapacağı görüşmeye ilişkin değerlendirmede bulunan Çelik, "Demokratikleşme Paketi’nin yansımaları çok açık. Bu konularla ilgili geçmiş yıllarda yapılanlar var. Dün yasak olanlar bugün oldu, hiçbir şey de olmadı. Dolayısıyla Diyarbakır’da hafta sonu son derece anlamlı bir gündür. Bir yıldır memlekette huzur var onun perçinleyecek birliktelik olacak. Bu güzel bir tablo, bundan rahatsız olmamak gerekiyor. Birlik ve bütünlüğe katkı sağladığı için bundan memnun olmak gerekiyor. Oy meselesi olarak konuya bakmamak gerekiyor. Bu, birliği, bütünlüğü ve kardeşliği gerçekleştirme ziyaretidir. ’Seçime nasıl yansır’ gibi bakmak güçlü Türkiye hedefini hafifletir. Oy meselesiyle olaya yaklaşıp, ’niye böyle bir birliktelik oluyor’ gibi yaklaşım doğru bir yaklaşım değil" dedi.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri