DİSKin tercihi Soldan yana!

Abone ol

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, yerel seçimlerde tercihlerinin yeni Sol'dan yana kullanacaklarını söyledi.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, CHP İstanbul İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette konuşan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, yerel seçimlerde tercihlerinin yeni Sol'dan yana kullanacaklarını söyledi.

Ziyarette konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, DİSK'in kendileri için çok önemli bir konfederasyon olduğunu söyledi. Tekin, her platformda olduğu gibi, bundan sonra da DİSK'in yanında olacaklarını belirterek, ''Bizden önce, geçmiş yıllarda uzaklaşmışız gibi bir algı vardı maalesef. Böyle bir şey yok. Aramızda ufak tefek sürtüşmeler olsa da DİSK bizim için çok büyük bir örgüt'' dedi.

''SOLUN, EMEĞİN İKTİDAR OLMASINI İSTİYORUZ''
''Biz seçimlerden önce tercihini net olarak ortaya koyan bir sendikal görüşe sahibiz. Bunu da çok net yapan bir örgütüz. Bu konuda yalpa yapan örgüt değiliz. Bunun bedelini de ödeyen bir örgütüz. Genel tercihimiz soldan, emekten yana. Tabii ki tanımlamada siyasal tercihimizi ortaya koyarken CHP konusunda tercihimizi bugüne kadar çok net yaptık. Daha önce SHP ile ilgili de yaptık. Daha önce sol, sosyal demokrat arkadaşlarımızın, yönetimlerin iktidara gelmesi konusunda çok açık ve net tavır koyduk. Bugün de bu sürecin içerisindeyiz. Yerel seçimler öncesi bu konudaki tercihimizi ortaya koyacak örgütüz. Sonuç itibariyle solun, emeğin iktidar olmasını istiyoruz.''

Çelebi, ''Ergenekon'' soruşturmasıyla ilgili soruyu da ''Demokrasi dışı çözümlerin hepsine karşıyız. Darbelerin, demokrasi dışı çözümlerin bedelini en ağır şekilde ödeyen örgütüz. Bu sürece ilişkin ortaya konan iradelere 'hukuk sürecindeyiz' diyeceğiz. Elbette yanlışlıklar varsa o yanlışlara ilişkin değerlendirmelerimizi net yapacağız'' diye yanıtladı.
Günün Önemli Haberleri