DİSK Başkanından şok 1 Mayıs iddiası

Abone ol

DİSK Başkanı Çelebi, 33 kişinin öldüğü 1 Mayıs 1977 için çok çarpıcı bir iddia ortaya attı: Konuşma metni ateş edenlerin elindeydi.

‘Taksim’i 1 Mayıs’a açmak 12 Eylül’le hesaplaşmaktır’ diyen DİSK Başkanı Süleyman Çelebi şok bir iddia ortaya attı: "36 kişinin öldürüldüğü 1977’de metin ellerindeydi, Taksim buluşma yeri olsun mu, dendiğinde ateş edildi."

Star gazetesinden Fadim Özkan yaklaşan 1 Mayıs Bayramı öncesinde DİSK Başkanı Süleyman Çelebi ile bir röportaj yaparak emekçilerin 33 yıl sonra Taksim'e çıkmasına izin verilmesini konuştu.

Özkan'ın röportajında en dikkat çekici nokta Çelebi'nin Kanlı 1 Mayıs ile ilgili ortaya attığı bir iddiaydı. İşte o röportajın en çarpıcı bölümü:

1977’de 36 kişi öldürüldü, olay da açıklığa kavuşmadı. Aslında ne olmuştu?

Darbeye giden yol o gün açıldı. Sonra yapılan Kahramanmaraş, Çorum, 16 Mart katliamlarının, Kemal Türkler’den Abdi İpekçi’ye tüm suikastların hazırlığıdır. 1 Mayıs 1977 devlet içinden bir organizasyonun icrasıdır.

Ne biliyorsunuz bu konuda?

Öğrenmek istiyoruz. 1 Mayıs’ı burada kutlamak istememizin bir nedeni de şu: 1977’de tetiğe, alandaki yüzbinlere “Taksim 1 Mayıs alanı olsun mu” diye sorulduğunda basıldı!

Tesadüf olabilir mi?

Hayır çünkü bu cümle konuşma metninde vardı ve metin Valilik, Emniyet, Anadolu Ajansı, TRT ve gazetecilere ambargolu olarak verilirdi, yani o metin onların elinde de vardı. Konuşmanın tam o cümlesinde tetiğe basıldı.

KANLI 1 MAYIS'TA NELER OLMUŞTU?

Günün Önemli Haberleri