Diş eti estetiği nasıl yapılır?

Abone ol

Gülümsemek her şeyin başlangıcı olabilir. Bir tebessüm ile hayatınızda birçok şeyi değiştirebilirsiniz.

Gülümsemek her şeyin başlangıcı olabilir. Bir tebessüm ile hayatınızda birçok şeyi değiştirebilirsiniz. Daha çok gülmek ve gülümseyebilmek içinse her şey bir uyum içinde olmalıdır. Belki yüzünüze uyumlu bir dudak yapınız olabilir fakat dişleriniz ve diş etleriniz bir birine uyumlu değilse gülümseyişiniz fark edilmeyebilir.

Her gün daha fazla gelişen teknoloji sayesinde ise artık daha güzel gülmek sorun değil diş etine yapılan küçük bir işlemle hem daha güzel gülebiliyor hem de sağlıklı bir diş yapısına kavuşuyorsunuz. Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu diş etlerine yapılan diş eti estetiği uygulamalarını anlatıyor.


Niçin diş etlerine estetik yapılıyor?

“Gülmek diş ve dişetlerinin bir biriyle olan uyumudur. Dişlerinizin yapısı ne kadar düzgün olursa olsun dişetinizde ki bir şişme, dişetlerinin normalden uzun olması ve dişetlerinin çekilmesi gülümseyişinizde ki uyumu tamamen bozabilir. Bu sebeple diş etlerine yapılan bir estetik ile kişiler daha güzel bir gülüşe kavuşabilirler.”


Sağlıklı bir dişeti nasıl olmalıdır?

“Dişetinin rengi açık pembe portakal kabuğuna benzer ve kanamasız olan diş etidir. Dişetlerinin seviyesi dişlerle bir uyum içinde olmalıdır. Şekil olarak ise gülümseme anında ön orta dişin tepe noktalarındaki sınırdan dudağa hafifçe dokunan ve diğer dişlerle belli bir ideal forma uygun şekilde yerleşmiş dişetlerinin olmasıdır. Dişeti estetiğinde önemli olan hasta gülümsediğinde gülüşünün doğru değerlendirilmesi gerekir.”

Dişeti estetiği nasıl gerçekleşiyor?

“Dişeti estetiğinde hastanın durumuna göre uygulamalar yapılıyor. Pembe estetik,( gingivoplasti,(gummy-smile)) ile dişler ve diş eti daha uyumlu hale getiriliyor. Dişeti grefti ile diş etlerindeki çekilmeler düzeltiliyor.


Pembe estetik adını verdiğimiz bölgede en çok karşılaştığımız sorunun, gereğinden fazla görünen dişetleri ya da asimetrik dişeti seviyeleridir.
Hasta güldüğünde dişetlerini normalden fazla görünüyorsa gingivoplasti metodu uygulanır. Gülüşün estetiğini bozan bu fazla diş eti küçük bir işlemle düzeltilir.

Dişeti seviyesi belirlenerek dişetleri bu seviye kadar düzeltilir. Hastaya uygulanan anestezi ile hasta herhangi bir acı hissetmez ve küçük bir işlemle hasta istediği güzel gülümsemeye kavuşur. Eğer gerekiyorsa ardından uygulanacak Lamina Porselen ya da metal desteksiz Zirkonyum porselenler ile de beklentilerin ötesinde estetik sonuçlar elde edilebilir.

Dişeti estetiğini ilgilendiren diğer bir nokta ise diş çektirmeye bağlı olarak, çene kemiğinde çökme ve sonucunda oluşan asimetrik dişeti görünümüdür. Buradaki amacımız ise istenilen diş eti dokusunu yeniden hastaya kazandırmaktır. Dokuda kozmetik dişeti düzenlemeleri adını verdiğimiz işlemler uygulanır.

Dişetlerinde çeşitli nedenlerle bölgesel çekilmeler olabilir. Diş etlerinde ki çekimlerde dişeti grefti adı verilen cerrahi işlemle hastaya kayıp dokular tekrar kazandırılabilir. Hastalar dişetlerinde yapılan küçük estetiklerle sağlıklı diş etlerine ve dokuya kavuşabilirler.”


Günün Önemli Haberleri