Dinkin eşi İSYAN ETTİ

Abone ol

Rakel Dink, 'Katilin eline bayrak verip poster çektirenlere adalet ne yaptı?' diye sordu...

Geçen yıl 19 Ocak'ta suikasta kurban giden Agos Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, kendisini son yolculuğuna uğurlayan tarihi kalabalığa yakın bir katılımla anıldı.

 DİNK BÖYLE ANILDI 

İŞTE TÖRENDEN
FOTOĞRAFLAR...



Dink için dün Şişli'deki Agos önünde düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı anma töreninde, göğüslerine Dink'in fotoğraflarını asan vatandaşlar cinayete ve sonrasında yaşananlara tepkilerini slogan ve şarkılarla dile getirdi.

"Hepimiz Hrant'ız hepimiz Adalet istiyoruz" , "Hepimiz Meleziz" yazılı dövizler taşıyan kalabalık, Dink'in vurulduğu saat olan 15.00'e saygı duruşunda bulunarak girdi.

Dink'in oğlu, kızları ve gelini de saygı duruşu sırasında gazeteden inip gruba katıldı. "Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeni'yiz", "Ogünler sizin, yarınlar bizim", "Katil devlet hesap verecek" şeklinde sloganlar atıp alkışlarla cinayeti protesto eden grup, Dink'in öldürüldüğü yere karanfil bıraktı ve mum yaktı.

Gazetenin önünde bulunan otobüsten yayılan "Sarı Gelin" türküsü ve ezgiler kalabalığa duygu dolu anlar yaşattı. Dink'in saldırıya uğradığı saate kadar da Ermeni çalgısı 'duduk' çalındı.

"Çutağım" diye hitap ettiği eşinin dostları, arkadaşları ve sevenlerine seslenen Rakel Dink, geçen bir yıl içinde adalet adına hiçbir gelişme yaşanmamasından yakınarak hesap sordu. "Eşinin kanının suyla sabunla temizlenmeye çalışıldığı kaldırımda buluşulduğunu" belirten Rakel Dink, "O kan bir yıldır hiç susmadı kardeşlerim. Çünkü, kanın sesi adaletle susar" dedi.

"Önce gelin şu lirik yalnızlığımızı paylaşalım. Beni gömmeye değil, yaşatmaya gelişinizin ilk töreni olacak bu. Bırakın ağlaşmayı, yoklayın yüreklerinizi" diyen Dink, kalabalığın adalet için bir araya geldiğini vurguladı.

ÜLKEMİN ADALETİ NE YAPTI?

"Katilimizin eline ülkenin bayrağını verip, poster çektirenlere, ülkemin adaleti ne yaptı?" diye soran Rakel Dink, şöyle devam etti: "Sadece, görüntüleri verene dava açtı. Daha katil yakalanmadan silahın markasına kadar bilen jandarmaya ne yaptı ülkemin adaleti? Stadyumlarda 'Hepimiz Ogünüz' diye bağıranlara, katlinden sonra, onu hain ilan eden devlet görevlilerine ne yaptı ülkemin adaleti? Eşimin öldürüleceğini bilen emniyetçilere ne yaptı ülkemin adaleti? Cinayet planları yapılan ocaklara, ne yaptı ülkemin adaleti? Eşime haddini bildirmeye çalışan vali yardımcısı ve sözde yakınlarına ne yaptı ülkemin adaleti?"

KEŞKE HAPİSTE OLSAYDI

"301'den kim hapsedildi" diyen hükümet yetkililerine de tepki gösteren Rakel Dink, "Keşke çutağımı yaşatsalardı da hapiste olsaydı. Çünkü yaşatsalardı, bugün hapisteki üçüncü ayı olacaktı" diye konuştu. Son dönemdeki bıçaklamalara da değinen Dink, "Bizi acılarla akraba ettiler. Maalesef yasta kardeşlik de bugün cesaret istiyor. Ama asıl umut ve adalet cesaret ister" dedi.

Günün Önemli Haberleri