Din de laiklik de araçtır

Abone ol

Erdoğan laiklik anlayışını maddeler halinde sıraladı. "Demokrasi, laiklik ve din araçtır" diyen Erdoğan çarpıcı sözler etti.

Uluslararası Basın Enstitüsü Kongresi'nde kapanış konuşması yapan Başbakan Erdoğan daha sonra sorulara yanıtladı. Bir soru üzerine din ve laiklik üzerine çarpıcı sözler söyledi.

"LAİKLİK DİN DEĞİL"

"Laiklik bir din değildir" diyen Erdoğan, "İslam bir dindir. Biz laikliği din ile aynı terazide tartamayız. Biz yola çıkarken AK Parti din eksenli değil insan eksenli partidir dedik" diye konuştu.

Erdoğan daha sonra laiklik anlayışını ortaya koydu:
1-Laiklik tüm inançlara eşit mesafededir ve onların güvencesidir.
2-Kişi laik olmaz, devlet laik olur. Devleti savunma anlamında laikim diyorsa ona eyvallah..

DEMOKRASİ ARAÇTIR

Erdoğan eleştiri aldığı "Demokrasi araçtır" sözünü ise daha da genişletti. Şunları söyledi;

"Bütün sistemler araçtır. Demokrasi bir araçtır, laiklik bir araçtır, dinlerde araçtır. Amaç insanların mutluluğudur, insanların saadetidir. Demokrasiye amaç diyen bir bilim adamı gösterebilir misiniz? Gösteremezsiniz. Yok böyle bir şey. Türkiye'de Tayyip Erdoğan bunu dedi diye karşıma dikilenler var. Ama benim düşüncem bu. "

Erdoğan laiklikle ilgili olarak kendi şahsi düşüncesini de "ben laikim" sözleri ile ortaya koydu.
 
DİN SİYASETE ALET EDİLMEMELİ

"Din üzerinden siyaset yapmaya kesinlikle karşıyız" diyen Erdoğan, "Siyaset ortak değerler üzerinden yapılamaz. Din üzerinden siyaset yapılamayacağı gibi laiklik üzerinden de siyaset yapılamaz. Son mitinglerdeki heterojen kitllelere bakılarak Türkiye'de kamplaşma olduğunu söylemek son derece yanlıştır" dedi.

MİTİNGLERDE LAİKLİK PAYDASI

"Hepimiz demokrasi ve laiklikten yanayız" diyen Erdoğan, "Bundan taviz veremeyiz. Laiklik, yapılan mitinglerin de ortak paydasıdır" dedi.

Son mitinglere bakılarak yanlış değerlendirmeler yapılmamasını isteyen Erdoğan, "Kimse buna bakıp Türkiye'de bir kamplaşma yaşanıldığını düşünmemelidir. İki Türkiye'den kasıt bu çoğulculuksa iki değil daha çok sesli Türkiye vardır" diye konuştu.//

Günün Önemli Haberleri