Dikkat! Havada fena kar var!

Abone ol

Yılbaşında her yerde kar olacak! Peki kar yağışı hangi bölgeyi ne zaman etkisi altına alacak? İşte Türkiye'nin yağış güncesi;

Romanya üzerinden gelecek soğuk havanın Akdeniz’den gelecek yağışla birleşmesi önümüzdeki günlerin bol yağışlı geçmesini neden olacak. Bugün öncelikle Marmara ve Batı Karadeniz soğuyacak. Yaklaşık 5-6 gün Türkiye’de yağışlar devam edecek.

Kış mevsimi etkisini göstermeye başlıyor. Yılbaşı öncesini Türkiye soğuk ve yağışlı geçirecek, birçok yerde kar yağışları görülecek.

Bugün havanın soğumasıyla birlikte yarın Bolu, Afyon ve Sivas başka olmak üzere yağışlar iç kesimlerde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Yarın Marmara, Akdeniz ve İç Anadolu boyunca yağış var.

PAZARTESİ

Pazartesi günü Marmara ve Ege’de poyraz kuvvetli esecek, denizciler dikkatli olmalı. Kuvvetli poyrazla birlikte hava çok soğuk olacak, hissedelen sıcaklık 5 dereceye inecek.

SALI 

Polonya üzerinden daha soğuk hava gelecek. Yeni soğuk hava dalgasıyla birlikte İstanbul’da dahi karla karışık yağmur bekleniyor, yükseklere kar da yağabilir.

Batı bölgelerdeki kayak merkezlerinde kar kalınlığının oldukça artması bekleniyor.

İSTANBUL'A ÇARŞAMBA UĞRAYACAK

İstanbul’da hava sıcaklığının azalmaya devam ederek mevsim normallerinin altına ineceği ve çarşamba günü kente yılın ilk karının düşmesinin beklendiği bildirildi.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklığının, dün sağanak yağışla birlikte düşmeye başladığını söyledi.

Yağışlı havanın yarın ve ertesi gün de devam etmesinin beklendiğini ifade eden Yıldırım, hava sıcaklığının önümüzdeki hafta düşmeye devam ederek mevsim normallerinin altına ineceğini kaydetti. Yıldırım, bugün hava sıcaklığının maksimum 11 derece olduğunu belirterek, "Yarın hava sağanak yağışlı 10, pazartesi sağanak yağışlı 8, salı sağanak yağışlı 6 ve çarşamba karla karışık yağmurlu, yüksek yerlerde kar yağışlı 5 derece olarak bekleniyor" diye konuştu.

Yurdun, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisinde bulunduğunu dile getiren Yıldırım, Türkiye’nin bu yağışlı havaya ilave olarak pazartesi akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek soğuk havanın etkisi altına gireceğini vurguladı.

PAZARTESİ'NE DİKKAT!

Yıldırım, özellikle pazartesi akşam saatlerinde rüzgarın yıldız ve poyrazdan kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiğini bildirdi.
Mustafa Yıldırım, etkili yağış sonucu son 24 saatte metre kareye Eminönü’nde 30, Göztepe’de 29, Kartal’da 23, Sarıyer’de 26, Kumköy’de (Kilyos) 21, Florya’da 17, Şile’de 15 ve Samandıra’da 18 kilogram yağış düştüğünü kaydetti.
Günün Önemli Haberleri