Dikkat! Çiçekler birer ajan!

Abone ol

Çiçekler bir suç işlerseniz hepsini ispiyonluyor... Neden mi? Çünkü onlar artık emniyete çalışıyor;

Hangi yolda yürüdünüz, hangi parkı dolaştınız ya da hangi banka oturdunuz... Bunların hepsini çiçekler birer birer deşifre ediyor...

Ayakkabılarınızın altı ile üstünüzdeki kıyafetler de çiçeklerin suç ortağı... Bunlar incelendiğinde nerede olduğunuzdan, saat kaçta orada bulunduğunuza kadar her şey ortaya çıkıyor.

Çiçeklerin "parmak izi"
Çiçekler, adli davaların çözümünde emsalsiz bir delile dönüştü. Çünkü her bitki, kendi "parmak izi"ni taşıyor. Bir çok ülke "adli patolojide"den etkin bir şekilde yararlanıyor.

Artık bu sistem Türk emniyetinde de uygulanıyor. Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Cahit Doğan, bu konudaki ilk ve tek uzmanımız.

İftira atılanı polen kurtardı
Sakarya'da çok ilginç bir olay bu şekilde aydınlanmış. Hırsızlık iddiası ile yakalanan zanlının üzerinden, şikayetçi olanların dediği oranda para çıkmış.

Hırsızlıkla itham edilen kişi suçsuzluğunu üzerindeki polenlerle ispat etmiş. Polisler bu kişinin giysi ve ayakkabılarından alınan örnekleri Doç. Dr. Cahit Doğan'a göndermişler. Yapılan testlerde kişinin suçsuzluğu belgelenmiş. Şikayetçi olanlarda aslında hırsızı görmediklerini itiraf etmişler.

Bu bilim dalı yaklaşık 50 yıldır dünyada bir çok ülke tarafından aktif olarak adli vakalarda uygulanıyor. Ancak ülkemizde henüz yeni yeni keşfediliyor.//

Günün Önemli Haberleri