DGS tercihleri 2020 taban tavan puanlar belli oldu mu?
Abone olDGS sonuçlarını öğrenen öğrenciler şimdi de DGS tercihleri ne zaman başlayacak ve DGS 2020 taban puan puanları belli oldu araştırması yapıyor. DGS tercih işlemleri hakkında ÖSYM den henüz resmi bir açıklama yok.
DGS tercihleri her yıl DGS taban puanları ve tercih kılavuzuna
göre yapılıyor. ÖSYM tarafından merkezi olarak düzenlenen sınavın
sonuçlarının belli olmasının ardından tercih heyecanı
başlıyor. Bir aday yalnız mezun olduğu alan ile ilgili
programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla, en çok 30
tercih yapabiliyor. 2020 DGS tercih kılavuzu ile ilgili henüz bir
açıklama yapılmadı. İşte geçtiğimiz yılın taban puanları ve
tercihlerin nasıl yapılacağı ile ilgili detaylar...
DGS tercihleri ne zaman: DGS tercihlerinin ne zaman yapılacağı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.Geçtiğimiz yıl DGS sonuçları 25 Temmuz’da açıklanmış, tercihler 21 Ağustos’ta alınmaya başlanmıştı.
Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.
Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır.
Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının
kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini
ve varsa koşullarını göstermektedir.
Adaylar, tercih etmek istedikleri Tablo-1’de yer alan lisans programlarının koşul ve açıklamalarını, tercihlerini sonlandırmadan önce dikkatlice incelemelidir. Koşulları uygun olmayan programlar tercih edilmemelidir. Koşulları kendisine uymadığı hâlde tercih ettiği ve yerleştiği programla ilgili oluşabilecek sorunların sorumluluğu adaya aittir. Yerleştirme işleminde, yeterli puana sahip olunması koşuluyla tercih sırası önem kazanmaktadır. Bu yüzden tercihler yapılırken eğitim görmek istenen programların en çok istenilenden başlanmak üzere sıralanması uygun bir yoldur.
Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazacaklardır. Bir aday yalnız mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla, Tablo-1’den en çok 30 tercih yapabilecektir. Tercihlerin tümünün kullanılması zorunlu değildir.