DGS sonuçları ÖSYM sorgulama ekranı 2016 Erdoğan şikayet gitti!
Abone olDGS sonuçları için gözler ÖSYM sonuc.osym.gov.tr'de. DGS sonuçları için heyecanla bekleyen öğrenciler ise öfkeli. ÖSYM DGS sonuçlarını açıklamadı diye ÖSYM Başkanlığı'nı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şikayet edenler bile var.
DGS 2016 sonuçları bugün açıklanıyor mu? DGS sonuçları ne
zaman açıklanacak? ÖSYM DGS 2016 sonuçları açıklanma tarihini verdi
mi? soruları DGS 2016 sonuçlarını bekleyen öğrencilerin ana gündem
maddesi.
21 Ağustos'ta yapılan ve şimdiye kadar çoktan açıklanması beklenen DGS sonuçları üniversiteler eğitim yılına başlamasına karşın açıklanmadı. ÖSYM ise yaptığı en son DGS sonuçları açıklamasında 2016 DGS sonuçlarının Kurban Bayramı tatili sonrası açıklanacağını duyurmuştu. Yani DGS sonuçları bu hafta bitmeden açıklanacak. DGS sonuçları 2016 sorgu ekranı sonuc.osym.gov.tr aktif olur olmaz 2016 DGS sonuçları internethaber.com'da olacak.
ÖSYM ÖĞRENCİLERİ ENGELLEDİ
Öte yandan, ÖSYM Başkanlığı Twitter'daki resmi hesabı üzerinden kurumu eleştiren birçok öğrenciyi engelledi. DGS sonuçlarını bekleyen ancak ÖSYM'den gerekli cevapları alamayan öğrenciler ÖSYM Başkanlığı'nın engelleme kararını da sert dille eleştirmeye başladılar.
ERDOĞAN'A ŞİKAYET ETTİLER
ÖSYM Başkanlığı'nın DGS sonuçlarını açıklamamasına ve öğrencileri Twitter'a engellemesine kızanlar ÖSYM'yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şikayet etmeye başladılar. Tweetlerini Erdoğan'ın hesabıyla etiketleyen öğrenciler "@RT_Erdogan ÖSYM hakkıyla çalışmıyor. Bir ay oldu hala dgs sınav sonuçlarını açıklamadı bizleri mağduriyetten kurtarın" diye yazdılar.
TWITTER DGS CAPSLERİYLE VE MESAJLARIYLA YIKILIYOR
ÖSYM'nin DGS sonuçlarını açıklamamasını sosyal medya üzerinden eleştiren öğrenciler yaratıcılıkta sınır tanımıyor. DGS capsleri ve DGS mesajları Twitter'da günlerdir en çok konuşulanlar arasına girdi.
MÜGE ANLI'YA MI GİTSEK...
İşte o mesajlar ve capslerden bazıları...
DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?
Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin İnternet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin İnternet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundanyararlanmaları gerekmektedir.
Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır.
Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir.
DGS YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?
Yerleştirme işlemi, adayların 2016-DGS puanları, tercihleri ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır.
Sağlık muayenesi, bedensel yetersizlik (boy, kilo vb. tercih aşamasında bilinebilen özellikler hariç), mülakat sınavını kazanamama ve intibak eğitiminin olumsuzluğu gibi başvuru sırasında bilinemeyen bir nedenle yerleştirildiği programa kaydı yapılamayan öğrenciler, durumları ÖSYM Başkanlığınca değerlendirilerek, alt tercihlerinden puanlarının elverdiği programlara (burslu programlar hariç) kayıtlar tamamlandıktan sonraki ilk 1 ay içinde ÖSYM Başkanlığına yazılı olarak tüm belgeleriyle birlikte başvurdukları takdirde kontenjan harici yerleştirilirler. Alt tercihi bulunmayan veya alt tercihine yerleşemeyen adaylar için yapılacak işlem, Yükseköğretim Kurulunca belirlenir.