DGS sonuçları 2016 ÖSYM sorgu ekranı
Abone olDGS sonuçları 2016 ÖSYM sonuç açıklama sistemi sonuc.osym.gov.tr'den açıklanıyor. ÖSYM DGS sonuçları 2016 ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt verdi. 2016 DGS sonuçları sorgu ekranı sonuc.osym.gov.tr her an aktif olabilir.
2016 DGS sonuçları ÖSYM tarafından bu hafta içi açıklanacak. DGS 2016'ya giren adaylar DGS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtını merak ediyordu. DGS sonuçları ÖSYM'nin yaptığı en son açıklamaya göre bu hafta içi açıklanacak. Ancak DGS sonuçları hangi gün saat kaçta açıklanacak sorusunun yanıtı henüz gelmedi. DGS sonuçları ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi sonuc.osym.gov.tr ile aynı anda internethaber.com'da olacak.
DGS SONUÇLARI TWITTER'I SALLADI: AÇIKLA ARTIK!
ÖSYM'nin DGS sonuçlarını açıklamaması sosyal medyada da yeni haftanın en güncel konularından biri oldu.
Twitter'dan ÖSYM Başkanlığı'nı eleştiri yağmuruna tutan DGS adayları, geçen yıl 11 Eylül'de DGS yerleştirme sonuçlarının açıklandığını bu yıl ise okulların açıklamasına karşın puanların açıklanmamasını eleştirdi.
DGS SONUÇLARI 2016 ÖSYM AÇIKLAMA
21 Ağustos'ta yapılan DGS 2016'nın sonuçları adaylar tarafından merakla bekleniyordu. ÖSYM resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada sonuçların bayramdan sonra duyurulacağını açıkladı.
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları ne zaman açıklanacak? Adaylar merakla sonuçları bekliyor. Okulların açılmasına az bir zaman kala adaylar DGS sonuçları için sabırsızlanıyordu. Ve beklenen açıklama ÖSYM'den geldi.
ÖSYM resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada sonuçların Kurban Bayramı'ndan sonraki haftaiçi açıklanacağını duyurdu.
Meslek Yüksekokulları ile açıköğrtim önlisans programlarında öğrenim gören öğrencilerin lisans öğretimine geçebilmesi için uygulanan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) soru ve cevapları ÖSYM’nin resmi sitesinde yayınlandı.
DGS SONUÇLARI SORGU EKRANI GİRİŞİ NASIL YAPILACAK?
Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.
Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Adayın sınav sonuç bilgisinde;
a) Testin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve yanlış cevap sayıları
b) Ön lisans başarı puanı
c) 2016-DGS puanları (yerleştirmede kullanılabilecek puan türlerine uygun puanları)
yazılı olacaktır.
ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır.
Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.
DGS PUAN HESAPLAMA
Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınabilecek DGS puanları hesaplanacaktır.
DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar Tablo-A’da yer almıştır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır.
DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN NASIL YAPILACAK?
Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin İnternet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin İnternet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.
Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır.
Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir.
Adaylar, tercih etmek istedikleri
Tablo-1’de yer alan lisans programlarının koşul ve açıklamalarını, tercihlerini sonlandırmadan önce dikkatlice incelemelidir. Koşulları uygun olmayan programlar tercih edilmemelidir. Koşulları kendisine uymadığı halde tercih ettiği ve yerleştiği programla ilgili oluşabilecek sorunların sorumluluğu adaya aittir. Yerleştirme işleminde, yeterli puana sahip olunması koşuluyla tercih sırası önem kazanmaktadır.
Bu yüzden tercihler yapılırken eğitim görmek istenen programların en çok istenilenden başlanmak üzere sıralanması uygun bir yoldur.
Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazacaklardır. Bir aday yalnız mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla, Tablo-1’den en çok 30 tercih yapabilecektir. Tercihlerin tümünün kullanılması zorunlu değildir.
Tercih işlemi tamamlandıktan sonra yazıcıdan tercih listesi alınmalı ve saklanmalıdır.
DGS TERCİH İŞLEMLERİ 2016
Tercih bildirim işlemini tamamlayan adaylar, "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercihlerinde değişiklik yapabileceklerdir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar, bu işlemi elektronik ortamda yapacaklardır. Tercih iptali yapılmaz.
Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali vb. değişiklik taleplerini içeren dilekçeler Merkezimizde kesinlikle işleme alınmaz. Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamaz. Adaylar tercihCişlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol etmeli ve yazıcıdan tercih listesini alarak saklamalıdır