Devletle dağdan inişi görüştük

Abone ol

Türkiye'ye dönüş sadece 34 PKK'lı ile sınırlı kalmayacak. Yenileri de yolda. Aralarında Öcalan da var.

PKK ile yollarını ayıran Osman Öcalan Tarafa anlattı: Devletle dağdan inişi görüştük. Yıl sonuna kadar ciddi gelişmeler olacak

Ergülen Toprak imzalı habere göre Öcalan, Türkiye'de DTP dışında muhafakazar siyaset yapmak istiyor. Abdullah Öcalan'ın kardeşi süreçle ilginç açıklamalarda bulundu.

DEVLET İKİ AY ÖNCE TEMAS KURMUŞ

Öcalan bir kaç kaç ay önce devlet adına gelen sivil giyimli kişilerle Türkiye'ye dönüşü görüştüklerini ve silahlı mücadelenin nasıl sona ereceğini kendisine sorduklarını anlattı.

DAVUTOĞLU'NUN GEZİSİ ÖNEMLİ

Beş yıldır Süleymaniye'ye bağlı Köysancak'ta yaşayan Öcalan, mevcut durumda Türkiye'ye dönmekte kararlı olduğunu söyledi: Hukuki ve siyasi ortam oluşursa sürece katla yapmak isterim. Davutoğlu'nun ziyaretinde Kürt yönetimiyle bizim durumumuzun da görüşüleceğini tahmin ediyorum.

ERBİL ÜZERİNDEN İNİŞ FORMÜLÜ

Öcalan'ın dağdan inişle ilgili bir de önerisi var: Silahlı 500-600 kişi inip Erbil'de yaşasın, ardından Türkiye'ye dönsün. Yoksa 34 kişinin dönmesi jestten öteye gitmez. Devleti temsil ettiğine inandığım bir grup geldi, dönüşleri konuştuk. Yıl sonuna dek önemli gelişmeler olacak.

ÖTEKİ PKK GELMEYE HAZIR

Osman Öcalan PKK'dan ayrılıp Kuzey Irak'ta yaşayan çok sayıda eski örgüt üyelerinin Türkiye'ye dönmek istediğini belirtirken "Ayrılan gruplar dağdakilerden daha nitelikli. Bu gruplar gelmeden barış olmaz" dedi.

MUHAFAZAKAR DEMOKRATIM

Öcalan Türkiye'ye döndüğü takdirde DTP'de syaset yapıp yapmayacağı sorusuna "DTP sosyal demakrot bir parti, ben ise solcu değilim. Muhafazakar demokrat görüşlere sahip birisiyim. Böyle bir oluşumda yer alırım" diyerek siyasi çizgisini açıkladı.

Günün Önemli Haberleri