Devletin Peker ihtiyacı

Nazım ALPMAN nazimalpman@internethaber.com

Emniyet’in düzenlediği Kelebek Operasyonu neticesinde “yardımsever işadamı” Sedat Peker ve çevresi bütün ihtişamıyla ortaya çıkartıldı. Düzenli aralıklarla medyaya sızdırılan kamuoyu oluşturma haberleriyle Sedat Peker’in ne kadar dallanıp budaklanmış bir “kötü adam” olduğu anlatılmak isteniyor.
Sanki Sedat Peker, Cem Yılmaz’ın GORA gezegeninden çıkıp gelmiş gibi lanse ediliyor. Tertemiz devletimizi ve dürüst toplumumuzu kirletmek için saldırı yapan bir “suç ordusunun komutanı” haline getiriliyor.

Belli ki, hafıza bakımından evlere şenlik özelliğimize güveniliyor…

24 Mayıs 2002’de “yardımsever işadamı” Sedat Peker İstanbul Hilton’da bir kokteyl veriyor. Öztürkler.com adlı internet sitesinin açılış törenine 1500 kişi katılıyor.

Gecede kimler yok ki…

Eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Muhittin Fisunoğlu, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, eski devlet bakanları Mehmet Ali Yılmaz, Abdülhaluk Çay, Sadi Somuncuoğlu, Emekli Tuğ General Veli Küçük, İbrahim Tatlıses, Mehmet Ali Erbil, Osman Yağmurdereli, Prof. Dr. Reha Oğuz Türkan, Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Gönül Yazar, Seda Sayan gibi Peker’i sevip-sayan herkes orada bulunuyor.

Sedat Peker o gece “Turan idealini sanal ortamda sağladık” diyor. General Veli Küçük de “Asil Türk milletinin yolu Ergenekon’dan, Tanrı Dağlarından geçecektir” tespitini yapıyor.

Bunlar herkesin gözü önünde oluyor. Gizli saklı yok. Aleniyet bir tarz olarak ortaya konuluyor. Devlet memnun, insanlar karmaşık duygular içinde…

Depremde Adapazarı’na çadır kurup yiyecek içecek dağıtan, kendi adının verildiği ilköğretim okulu açan “yardımsever işadamı” Sedat Peker, şimdi de toplumun kamusal kremasıyla bütünleşiyor! Öyle ya, hakkında mafyacılık, çek senet tahsilatı gibi iddialar mevcut…

Sedat Peker, devletine bağlılığını hiçbir zaman yitirmeden gelişti, serpildi. Devletin uzanamadığı yerlere uzanması sağlandı. Sonunda bir devlet birimi haline geldi.

Şimdilerde açıklanan şemalara bakarsanız bu durum açık olarak görülebiliyor. Bölge sorumluları denilen zatlar, aslında devletin il müdürlerinden farklı değil. İlçelerde şube müdürleri… Dış ilişkiler dairesi, borsa, bilişim, spor, sanat… Hiyerarşisi bile var.

Devletin Sedat Peker’e olan ihtiyacı hiç bitmedi. Şimdi yargı önüne çıkartılan Sedat Peker ancak devlet kadar suçludur. Ya da devlet, Sedat Peker kadar masumdur.