Devlet Bahçeli'nin 'Öcalan' sözleri! MHP'li Feti Yıldız'dan "Umut Hakkı" açıklaması

Abone ol

MHP lideri Bahçeli'nin grup toplantısında yaptığı açıklamalar gündeme damga vurdu. MHP'li Feti Yıldız da bu açıklamaların ardından sosyal medya hesabından "Türk siyasetinde 22 Ekim bir milattır." paylaşımı yaptı. İşte dikkat çeken o mesajlar...

Bahçeli'nin, terör örgütü PKK'ya silah bıraktırması karşılığında "Öcalan DEM Parti grubunda konuşsun" çağrısı ve umut hakkından yararlanabileceği çıkışı gündem oldu. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Feti Yıldız, sosyal medya hesabından dikkat çeken mesajlar paylaştı.

"Türk siyasetinde 22 Ekim bir milattır." ifadelerini kullanan Yıldız şunları kaydetti:

"Bugünden sonra siyasi değerlendirmeler 22 Ekim’den önce, 22 Ekim’den sonra diye yapılacaktır.

Modern Ceza Hukukuna zaman içinde yeni kavramlar girmiştir. Bu kavramlardan biri de “Umut Hakkı” ya da hükümlünün salıverilmeyi umut etme hakkıdır. Bu kavram müebbet ağır hapis cezasına mahkum edilmiş hükümlünün bir gün salıverilmeyi beklemek hakkını ifade etmek için kullanılmaktadır."

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP lideri Bahçeli bugünkü grup toplantısında şunları kaydetti:

Türk ve Türkiye Yüzyılında terörü sıfırlamak, milli birlik ve beraberliği çelikleştirmek amacına matuf ikinci hüküm cümlem şöyledir:

Teröristbaşı işin içinde olmazsa bir şey çıkmaz diyenlere de sesleniyorum; Şayet teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, “Umut Hakkı”nın kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın.

Ne Kandil, ne de Edirne; adres İmralı’dan DEM’e uzansın, bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın.

Umut hakkı nedir?

"Umut hakkı", hapis cezasına mahkum edilenlerin kanunla belirlenen sürelerde iyi halinden dolayı koşullu salıverilmesinin mümkün olup olmadığının değerlendirilmesine denir.

Günün Önemli Haberleri