Develer ringe hazırlandı

Abone ol

Çanakkale’nin Çan ilçesinde, 2013-2014 sezonunda güreşlere katılacak develer için havut giydirme töreni yapıldı. <br/>Çarşı merkezinde bulun...

Çanakkale’nin Çan ilçesinde, 2013-2014 sezonunda güreşlere katılacak develer için havut giydirme töreni yapıldı.
Çarşı merkezinde bulunan Deveciler Derneği önünde yapılan duanın ardından havut giydirme töreni tapıldı. Törene katılanlara pilav ve ayran ikram edildi. Daha sonra Deveciler Derneği’nin himayesinde Çan çevre yolundaki boş bir arazide güreş tertip edildi. Daylak develerin güreşiyle başlayan müsabaka dört çift pehlivan devenin güreşiyle devam etti.
Dernek Başkanı Mustafa Katrancı yaptığı açıklamada, “Yaptığımız tören ilgi gördü. Gelecek yıl için farklı bir faaliyet yapmak istiyoruz. Seneye bu organizasyonumuzu bölgemizin yoksul çocuklarını sünnet ettirerek taçlandırmak istiyoruz. Yine derneğimiz adına güreş federasyonumuzun yönetmeliği kapsamında 16 Şubat 2014 tarihinde ilçemizde bir güreş düzenleyeceğiz. Bunun yanı sırada ilçede bir çeşme yaptırarak kalıcı eserler bırakmak istiyoruz” dedi.
Havut giydirme ve güreşe Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, oda ve dernek başkanlarını yanı sıra daire amirleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri