Derin Şifreler

Abone ol

"Derin Devlet" Komplolarının Kronolojik Analizi

1990-2008 yılları arasında yaşanan suikastlar
, Türkiye´nin 90´lı yıllarla birlikte içine girdiği ve bir türlü etkisinden kurtulamadığı fetret dönemine ilişkin suikast ve kitlesel olayların şifrelerini veriyor. ´Karanlık Güçlerin´ istikrarı bozmak adına düzenlediği provokatif eylemlerin tarihleri ve birbirleriyle olan bağlantılarına dikkat çeken Derin Şifreler, 1990-2008 yılları arasında yaşanan suikast ve kitlesel eylemlerin fotoğraf karelerini birleştirerek, hedefteki ´bütünü´ gözler önüne seriyor.
 
Türkiye´nin yakın tarihine damgasını olaylar
Derin Şifreler´de Türkiye´nin yakın tarihine damgasını vurmuş, 28 Şubat Süreci, Susurluk Kazası, yerli istihbarat birimleri arasındaki örtülü mücadele, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu, Orgeneral Eşref Bitlis, Ahmet Cem Ersever suikastları, Ergenekon Operasyonu ve Danıştay Saldırısı ile Sivas, Başbağlar ve Gazi Olaylarının yanı sıra; Doğu Perinçek, Tarık Ümit ve ´Yeşil´ kod adlı Mahmut Yıldırım hakkında da yeni ve ilginç bilgilerin analizi yapılıyor.
 
Bu kitapta Türkiye´de yaşanan ve birbirinden bağımsızmış gibi görünen suikast ve kitlesel eylemlerin, aslında birbirleriyle ne kadar bağlantılı olduğunu hayretle okuyacaksınız.

Uzun yıllardan beri ülkemizde bir 'Derin Devlet' tartışmasıdır sürüp gidiyor. Ne var ki, şu ana kadar bu 'Derin Devlet'in adını hiç kimse ortaya koyamadı. Derin Devletin adına, kimileri Özel Harp Dairesi, kimileri Kontrgerilla, kimileri Ergenekon, kimileri JİTEM, kimileri de 'Gladio' dedi. Ancak sahibi tarafından bu isimlerin hiç biri kabul edilmedi. Böyle bir örgütlenmenin var olduğu belgelenemedi. Çünkü her şeyden önce 'Derin Devlet' kavramının soyut bir kelime olduğu da unutuluyordu.

Bu kitap ne derin devletin peşine düşmekte, ne de 'Derin devletin' adını koymakta. Özellikle hiçbir kurum ve kuruluşu zan altında bırakmadan, ayrı ayrı zamanlarda meydana gelen olayların birbirleriyle bağlantılarını ortaya koyarak, okuyucunun belirli bir sonuca varmasını hedeflemektedir. Çünkü bir olayın kimler tarafından yapıldığı belgelerle ortaya konulamıyorsa, yapılacak tek şey, o olayın neden ve sonuçlarını araştırarak, kimler lehine geliştiğine bakmaktır.

‘Derin olayların’ kimler tarafından ve niçin yapıldığını anlayabilmek için sadece bir olaya takılıp kalmak, konuyu gereksiz detaylarla teferruatlandırmak, olayı içinden çıkılmaz bir hale getirmekten başka bir işe yaramayacaktır. Kitapta, Türkiye’nin bir dönemine damgasını vuran ‘karanlık’ olayları tek tek ele alarak, birbirleri arasındaki benzerlikleri, bağlantıları ve zamanlamalarındaki ilginçliği ortaya koyuluyor. Kitapta yer alan her bir konunun, yüzlerce sayfalık birer kitap olabileceğinden de şüphe yok. Ancak eğer bir ‘karanlıklar devrini’ ortaya çıkarmak, en azından bu konuda bir fikir vermek istiyorsanız, bütünün parçalarını toplamanız gerekiyor.

Eğer bütün bir resmin parçaları tek tek legoların üzerinde kalmışsa, yapılacak tek şey; ana resmi görebilmek için legoları birleştirmek olacaktır.  1990 yılında başlayan faili meçhul cinayetler zinciri, Susurluk tartışmaları ve 28 Şubat sürecinde yaşanan gelişmelerin şifreleri çözüldüğünde, ana resmin kendiliğinden ortaya çıkacağını göreceksiniz. Bu resmin adına siz ister ‘derin devlet’, ister ‘Ergenekon’ ister ‘Kontrgerilla’, isterseniz ‘Gladio’ deyin.

Günün Önemli Haberleri