Derin mekanizma var

Abone ol

Derin bir mekanizmadan bahsetti. Bazı banka dosyaları TMSF'yi yoruyor.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, Bölge İdare Mahkemesi'nin TMSF'nin ATV ve Sabah'a el koymasıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı vermesine ilişkin olarak ''Mahkeme burada enteresan bir karar verdi. Mahkemelerin kararlarına tabii ki saygılıyız ama doğru bir karar değil onu da burada belirtmek zorundayım'' dedi.

NTV'nin canlı yayınına katılan Ertürk, medya sektörünün kendine özgü yapısı ve yönetme konusu ile işin hukuk tarafı nedeniyle bu konunun kendilerini son dönemlerde çok uğraştırdığını ifade etti.

Ertürk, hukuk tarafında uğraştıkları yaklaşık 20 tane banka içinde yer alan bir kaç dosyanın kendilerini ayrıca biraz daha uğraştırdığını belirterek, ''Bunların şöyle bir niteliği var. Neredeyse bir derin mekanizma bazı dosyaları himaye altına almış gibi görünüyor. Bu derin mekanizma kimdir, nedir çözemiyoruz tabii ama bazı yerlerde adeta bazı konularda çıkan mahkeme kararları bizi şöyle bir duyguya itiyor: Neredeyse 2 tane kanun var sanki. Biri bizim uyguladığımız, biri mahkemelerin esas aldığı'' diye konuştu. 

UZANLAR'IN 190 MİLYON DOLARI
    
İsviçre bankalarında Uzan grubuna ait hesaba el konmasına ilişkin olarak
Ertürk, şunları kaydetti:

''İsviçre'de yaklaşık 2 seneden fazla bir zaman önce orada bu hesaplara biz
tedbir koydurduk. Bu yeni bir olay değil. Bu daha önce basına da yansıdı
rakamlarıyla. 190 milyon dolar civarında bir hesaba biz tedbir koydurduk, şu anda onlar tedbirli. Ayrıca miktarını ve cinsini tam olarak bilemediğimiz menkul kıymetlerin saklandığı bir kasada da tedbirimiz var.''

Günün Önemli Haberleri