Derbinin kralı GALATASARAY

Abone ol

Haftanın derbisinde Galatasaray Beşiktaş karşısında üstün oynadığı maçı kazandı

MAÇ BAŞLADI.

Galatasaray sol kanattan serbest atışı İnamoto ile kullandı. Ceza sahasına gelen top arka direğe indi. Topa vurmak için Song hareketlendi. Direğin dibinden savunma son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi. Galatasaray üst üste sağ kanattan köşe atışları kullandı. Hakan Şükür altıpas üzerinde önüne düşen topa dönerek vurmak istedi. Şut kötü olunca meşin yuvarlak kalenin yanından auta çıktı.

Derbi maç hızlı başladı. Galatasaray maçtaki ilk ciddi pozisyonu Song ile kaçırdı.

4. dakika. Beşiktaş sağ kanattan etkili geldi. Serdar'ın taşıdığı top ceza sahası içinde Bobo'nun önünde kaldı. Brezilyalı golcü bekletmeden yerden sert bir şut çıkarttı. Mondragon direğin dibinden ağlara giden topa uzanarak ilk pozisyonda çıkarttı. Seken top ceza sahası içinde boşta kaldı. Beşiktaşlı futbolcular bir türlü şut pozisyonu bulamadı. Galatasaray savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

7. dakika. Galatasaray atağında İliç ceza yayı üzerinde yerde kaldı. Sarı- Kırmızılılar tehlikeli bir noktadan Sabri ile atışı kullandı. Yerden sert giden top barajı geçti. Kaleci Runje tehlikeli gelen topu kapanarak çizgi üzerinde kontrol etmeyi başardı.

8. dakika. Beşiktaş bu anda Galatasaray kalesinde net bir pozisyon yakaladı. Sağ kanatta topla buluşan Burak, kaleyi gördüğü anda şutunu attı. Mondragon topa uzanmasına rağmen müdahele edemedi. Meşin yuvarlak direği yalayarak ters taraftan auta çıktı. Beşiktaş adına şansız bir dakika geride kaldı.

11. dakika. Beşiktaş, Galatasaray ceza sahasının sol tarafında serbest atış kullandı. Kleberson topu yerden ön direğe hareketlenen Burak topu kesti. İnamoto rakibinin şut atmasına izin vermedi. Meşin yuvarlak sekerek arka direğe yöneldi. Topu takip eden Bobo isteği vuruşu yapamadı. Bobo dan seken meşin yuvarlak kalenin yanından auta çıktı.

14. dakika. Beşiktaş atağında savunmasının arkasına Kleberson sarktı. Arka direkte boş pozisyonda koşu yapan Bobo pas bekledi. Kleberson topu ortaya çeviremedi. Derbi maçta tempo çok yüksek. Top iki kale arasıda sürekli olarak gidip geliyor. Her iki takımda her an gol bulabilir.

Beşiktaş atağında Song topla elle oynayınca hakemden sarı kart gördü.

16. dakika. Derbide 0-0'lık beraberlik devam ediyor. Maçta iki ekipte birbirine üstünlük kurabilmiş değil. Ortada bir maç oluyor. Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Hakan Şükür'e atılan pasa ofsayt bayrağı kalktı. Kıran kırana bir mücadele oluyor.

19. dakika. Beşiktaş bu anda Nobre ile gole çok yaklaştı. Bobo'nun pasıyla Galatasaray ceza sahasına giren Nobre kaleci Mondragon'u geçti. Çarprazda kalan golcü futbolcu boş kaleye topu bırakamadı. Bu futbolcunun şutu kalenin üzerinden auta gitti. Kartal golü kaçıran taraf oldu.

20. dakika. Bu anda gole yaklaşana taraf İliç ile Galataray oldu. Ceza sahasına sağdan yapılan ortayı İliç iyi takip etti. Altıpas içinde Sırp yıldızın vuruşu yavaş oldu. Kaleci Runje hafif gelen topu kolaylıkla kontrol etti.

24. dakika. İbrahim Üzülmez'e sert giren Arda hakemden sarı kart gördü. Beşiktaş atağı sol kanattan gelişti. Sabri, Nobre'yi yere düşürdükten sonra hakeme tepki gösterdi. Hakem aynı dakika içinde Sabri'ye de sarı kartını çıkarttı.

25. dakika. Beşiktaş sol kanattan serbest atışı kullandı. Galatasaray savunması bu pozisyonda topu karşıladı. Orta hakem dışarı giden topta korneri verdi. Yan hakem ısrarla bayrağını havada tutarak autu işaret etti.

Galatasaray'da sakatlanan İliç oyuna devam edemedi. Hasan Şaş, İliç'in yerine sahaya dahil oldu.

30. dakika. Hakan Şükür ceza sahası içinde topu kontrol ettiği anda Baki Mercimek tarafından yere indirildi. Serdar Çakır tereddütsüz beyaz noktayı gösterdi. Topun başına Ümit Karan geçti. Topla kaleci Runje'yi ayrı köşelere gönderen Karan kariyerindeki 100. golü Beşiktaş ağlarına bıraktı.

Karan'ın penaltı golüyle Galatasaray, Beşiktaş karşısında 1-0 öne geçti

35. dakika. Galatasaray ikinci gole Ayhan Akman ile çok yaklaştı. Sol kanattan ceza yayı üzerine gönderilen topu Hakan Şükür, Ayhan'a indirdi. Savunmanın arkasına sarkan Ayhan Akman ceza sahasına girdiği anda vuruşun yaptı. Kaleci Runje ile karşı karşıya pozisyona vuruş kötü olunca top kalenin üzerinden auta çıktı. Galatasaray net bir fırsattan yararlanamadı.

38. dakika. Galatasaray bu dakikada 2. gole Ümit Karan ile yaklaştı. Savunmanın arkasına atılan pasa hareketlenen Karan, ceza sahasına girdiği anda sert bir şut çıkarttı. Kaleci Runje ağlara giden topu harika bir refleks ile çıkarttı. Galatasaray üst üste net pozisyonlardan sonuç alamadı.

45. dakika. Galatasaray, penaltıdan Ümit Karan ile bulduğu gol ile Beşiktaş önünde 1-0 üstünlüğünü sürdürüyor. Maçın normal süresine 1 dakika ilave edildi.

Beşiktaş son anlarda soyunma odasına beraberlikle gidebilmek için bastırıyor. Galatasaray sahasından hızlı çıktı. Hakan Şükür topu ceza sahasına sektirdi. Ümit Karan ceza sahasına girdiği anda yerde kaldı. Galatasaraylılar bir penaltı kararı daha bekledi. Hakem Cüneyt Çakır oynayın dedi.

Uzatma süresinde başka gol olmayınca hakem ilk yarının son düdüğünü çaldı. Galatasaray ilk yarıyı Beşiktaş önünde 1-0 önde kapattı.

Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bülent Gökçü, Kemal Yılmaz

Galatasaray: Mondragon, Sabri, Song, Tomas, Ferhat, Arda, İnamoto, İliç (Dk. 25 Hasan Şaş), Ayhan, Ümit, Hakan

Beşiktaş: Runje, Ali Tandoğan, Koray, Baki, İbrahim Üzülmez, Burak,
Kleberson, Ricardinho, Mehmet, Nobre, Bobo

Gol: Dk. 31 Ümit (Penaltı) (Galatasaray)

Sarı Kartlar: Dk. 15 Song, Dk. 24 Arda, Dk. 24 Sabri (Galatasaray), Dk. 32
Burak (Beşiktaş)


MAÇTA İKİNCİ YARI OYNANIYOR

49. dakika geride kaldı. Galatasaray'ın Beşiktaş karşısındaki 1-0'lık üstünlüğü devam ediyor. Beşiktaş sağ kanattan taç atışı kullandı. Ayhan Akman pas arası yaptı. Ali Tandoğan bu pozisyonda Ayhan'a sert girdi. Hakemde Tandoğan'a sarı kartını gösterdi.

53. dakika. Beşiktaş atağı bu dakikada tehlikeli gelişti. Galatasaray ceza yayı üzerinde topla buluşan Mehmet yerden şutunu attı. Savunmaya çarpan top kaleci Mondragon'u şaşırtı. Yerden sekerek giden meşin yuvarlak kale direğinin dibinden kornere çıktı.

55. dakika. Beşiktaş Nobre'ye yapılan faul sonrası sol taraftan frikik atışı kazandı. Tam ceza yayı çizgisi üzeri. Galatasaray 6 kişilik bir baraj kurdu. Atışı Ali Tandoğan kullandı. Bu vuruşta top Galatasaray barajına takıldı. Beşiktaş iyi bir fırsatı değerlendiremedi.

60. dakika. Galatasaray'da Arda hafif bir sakatlık geçirdi. Tedavisi için oyun kenarına alındı. Beşiktaş serbest atış kullandığı sırada Hasan Şaş topa müdahele ettiği için hakemden sarı kart gördü.

Maçta ilk yarıdaki tempo yerini kontrollü oyuna bıraktı. Beşiktaş beraberlik golünü arıyor. Galatasaray bu dakikalarda savunmasında dikkatli. Sarı-Kırmızılı ekip hızlı ataklarla Beşiktaş kalesinde 2. golü arıyor.

62. dakika. Galatasaray yarı sahasından hızlı çıktı. Sağ kanatta ileri hareketlenen Ümit Karan topu Beşiktaşlılar'a çarptırarak takımına korner atışı kazandırdı. Atış kullanıldı. Beşiktaş savunması ilk pozisyonda topu karşıladı. Sol kanada açılan topu Ayhan Akman kovaladı. Bu futbolcuya baskı yapan Ali Tandoğan atağı bir kez daha kornerle kesti.

65. dakika. Beşiktaş atağı bu bölümde tehlikeli gelişti. Nobre ceza yayı üzerinde topu sağ kanattaki Bobo'ya çıkarttı. Bobo topu bekletmeden arka direğe kesti. Kleberson topun gelişine kafayı patlattı. Köşeden ağlara giden topa önce Mondragon uzanarak dokundu. Yön değiştiren meşin yuvarlak üst direkte sekerek oyun alanına geri döndü. Beşiktaş bu dakikada beraberlik golüne çok yaklaştı.

67. dakika. Beşiktaş'da Nobre yerine Delgado'ya bıraktı.

72. dakika. Tigana, maçın lehine çevirebilmek için tüm kozlarını oynuyor. Bu dakikada Burak maçtan çıktı. İbrahim Akın sahaya dahil oldu.

75. dakika. Beşiktaş atağında sol kanattan İbrahim Akın önün atılan pasa hareketlendi. Ceza sahasına giren Beşiktaşlı yıldız isim bekletmeden kaleye vuruşunu yaptı. Galatasaray savunması topa ayak koydu. Hız kaybeden meşin yuvarlak Mondragon'un ellerinde kaldı.

Aynı dakika içinde Galatasaray atağı kaleci Mondragon'un topu oyuna çabuk sokmasıyla tehlikeli gelişti. Hakan Şükür, kaleci degajından gelen topla Beşiktaş savunmasının arkasına sarktı. Ceza sahasına girdiği anda şutuna atan Şükür, meşin yuvarlağı kalenin üzerinden tribünlere vurdu.

78. dakika. Maçta artık son bölümlere girildi. Galatasaray, Ümit Karan'ın ayağından kazandığı penaltı golüyle yakaladığı 1-0'lık üstünlüğünü koruyor. Beşiktaş beraberlik golünü bulabilmek için tüm hatlarıyla bastırıyor...

80. dakika. Beşiktaş atağı sol kanattan İbrahim Üzülmez ile gelişti. İbrahim topu Song'tan kurtarmak isterken kaptırdı. Galatasaray şimdi Arda ile rakip yarı sahaya geçti. Artık son 10 dakikaya girildi. Galatasaray maçtaki tempodan memnun. Maç böyle bitsin istiyor. Beşiktaş bir türlü golü bulacak tempoyu sahaya koyamadı.

82. dakika. Beşiktaş atağı sol kanattan Ricardinho ile etkili gelişti. Rakiplerinden şık çalımlarla sıyrılıp ceza sahasına giren Brezilyalı yıldız ortasını arka direğe kesti. Mondragon kendinden emin bir şekilde çıkarak bu ortada topu kolaylıkla kontrol etti.

83. dakika. Galatasaray'da Arda yerine Cihan'a bıraktı. Gerets maçta tempoyu düşürmek için bu bölümlerde oyuncu değişikliğen gitti. Cihan'da yorulan Galatasaray savunmasına taze bir güç olarak dahil oldu.

84. dakika. Gerets bu kez Ümit Karan'ı oyundan aldı. Hasan Kabze sahaya dahil oldu. Mücadelede son dakikalara girildi. Galatasaray, 1-0 üstünlüğünü koruyor...

85. dakika. Beşiktaş sol kanattan serbest atış kullandı. İbrahim Üzülmez topla ceza sahasına hareketlenip ortasını yaptı. Song topa ayak koyarak kornere çeldi. Ricardinho ortasını yaptı. Galatasaray savunması topu taça gönderdi. Son bölümlerde heyecen iyice yükseldi. Galatasaray üstünlüğünü koruyabilmek için savunmasında çok adamla kalıyor. Beşiktaş savunmasını çok ileri çıkardı. Galatasaray hızlı ataklarla her an 2. golü bulabilir.

87. dakika. Galatasaray tempoyu kontrolünde tutuyor. Beşiktaş'ta skoru değiştirecek oyun bu bölümlerde yok. Kontrol Galatasaray'da görünüyor.

89. dakika. Galatasaray atağı hızlı gelişti. Hakan Şükür topu Koray'dan söktüğü anda yerde kaldı. Cüneyt Çakır faul atışını Galatasaray'a verdi. Koray'da sarı kartı gördü. Sarı-Kırmızılı ekip topu rakip yarı sahada tutup zamana oynuyor. Beşiktaş'ta sinirler iyice gerildi. İstedikleri futbolu bu bölümlerde sahaya yansıtamıyorlar.

90. dakika. Maçın normal süresi tamamlandı. Uzatma bölümleri olarak 5 dakika gibi uzun bir süre işeret edildi. Beşiktaş artık son şanslarını kullanıyor. Galatasaray oyunu iyi soğuttu. Beşiktaş tempoyu yükseltemiyor.

90+1 Uzatma bölümlerine Galatasaray'ın Beşiktaş karşısında 1-0'lık üstünlüğü ile girildi. Beşiktaş bu anda sol kanattan İbrahim Akın ile etkili oldu. Bu futbolcunun sıfıra inip yaptığı orta kaleci Mondragon'un ellerinde kaldı.

90+5 dakika Beşiktaş son anlardan da aradığı golü bulamadı. Cüneyt Çakır derbi maçtaki son düdüüğün çaldı. Galatasaray, Ümit Karan'nın golüyle Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Maç sonucu: Galatasaray :1-0 :Beşiktaş

Günün Önemli Haberleri