Derbide hakem rezaleti

Abone ol

Trabzon- Beşiktaş maçında oyundan atılan Rüştü'nün kartı tartışmalara yol açtı...

Baki Tuncay Akkın, kırmızı kartla uzaktan yakından ilgisi olmayan pozisyonu yanlış görünce Rüştü’yü oyundan attırdı.

Turkcell Süper Lig’de sezon başından bu yana hakem hatalarından canı yanan Beşiktaş, Trabzon’da da facianın eşiğinden döndü. Maçın 79. dakikasında Trabzonspor’un yakaladığı pozisyonda Umut boşta kalıp kaleye yöneldi. Bunun üzerine ceza alanını terkeden Rüştü, Umut’un vurduğu topu göğsüyle uzaklaştırıp tehlikeyi önledi. Ancak yardımcı hakem Baki Tuncay Akkın, Rüştü’nün topa ceza alanı dışında elle müdahale ettiği uyarısında bulunup hakem Bülent Yıldırım’ı uyardı. Yıldırım da Rüştü’ye kırmızı kart gösterdi.

NEYSE Kİ GOL YEMEDİ

Bu dakikaya kadar 3 oyuncu değişikliği yapan Beşiktaş’ta kaleye mecburen Bobo geçti. 69. dakikada oyuna girip, 73’te siyah-beyazlıların galibiyet golünü atan Brezilyalı oyuncu, 13 dakika boyunca koruduğu kalede gol yemeyince Beşiktaş, Trabzon maçını yenilgi almadan tamamladı.

Maç sonrasında konuşan Beşiktaş menajeri Sinan Engin “3 puan aldığımız için sevinçliyiz” derken şu ifadeleri kullandı: “Hakem hatasından puan kaybetseydik feveran edecektik. Bana hemen mesajlar geldi. Kesinlikle el olmadığını söylediler. Orta hakem ’Ben yan hakeme göre karar verdim’ dedi. Puan kaybetseydik sert konuşurdum. Yan hakemler oyunun kaderini etkilecek hareketlere dikkat etmeliler. Çok emin olmadan bayrak kaldırmamalı. Orta hakem vermiyor sen veriyorsun. Orta hakem çok iyi bir yönetim gösterdi. Sessiz ortamda maç yönetmek zordur.”

Günün Önemli Haberleri