Denizlide avukatlar grevde

Abone ol

Hukukçulara yönelik saldırıları karşı eylem kararı alan Ankara Barosu'na, Denizli'den de destek geldi.

Denizli Barosuna kayıtlı avukatlar, meslektaşları Aydın Şahin'in öldürülmesi ve hukukçulara saldırıları protesto için yarın duruşmalara katılmama kararı aldı.

Denizli Baro Başkanı Av. Adil Demir, yazılı açıklamasında, savunma görevi nedeniyle verdikleri son şehidin, uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Şahin olduğunu belirtti.

Adil Demir, bu olay ile son günlerde avukat, hakim ve savcılara yönelik saldırıları kınamak için, Denizli Barosuna kayıtlı avukatların mazeret bildirerek yarın duruşmalara katılmayacağını ifade etti. Demir, şunları kaydetti:

''İnsanlarımızın hukuk devletine, yargı bağımsızlığına ve yargı sistemine inancını yitirerek; her fırsatta kaba kuvvete, silaha sarılmasını sağlayan ortamın sona ermesi ve demokrasimizin eksiklerinin giderilmesi inancıyla Denizli Barosu avukatları, mazeret bildirerek duruşmalara katılmama eylemi yapma kararı almıştır.''

Demir, bu eylemle ilgili yarın Denizli Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yapacağını da bildirdi. İstanbul Barosuna kayıtlı avukatlardan Aydın Şahin, 8 Haziranda Beyoğlu Adliyesi bahçesinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını
kaybetmişti.

Günün Önemli Haberleri