Deniz Gezmiş ve arkadaşları anıldı

Abone ol

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilişinin 35'inci yıldönümü nedeniyle anma yürüyüşü düzenlendi.

TUNCELİ'de sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilişinin 35'inci yıldönümü nedeniyle anma yürüyüşü düzenledi.

Okullar Caddesi üzerinde toplanan 200 kişilik grup sloganlar ve ellerindeki resim ve dövizlerle Sanat Sokağı'na kadar yürüdü. Toplanan grup bir süre Deniz Gezmiş ve arkadaşları lehine slogan atıp marşlar okudu. Yürüyüşe katılanları sık sık, ‘Yaşasın hakların kardeşliği', ‘Kahrolsun ABD emperyalizmi', ‘Katil ABD işbirlikçi AKP', ‘Deniz, Yusuf, Hüseyin yoldaşlar ölümsüzdür', ‘Katil ABD Ortadoğu'dan defol' sloganları attı.

Basın açıklamasını okuyan Sancar Yamaç, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilişinin 35'inci yılında onların düşüncelerinden yararlandıklarını anlatırken, “Mücadele bayrağını Deniz'lerden devralan gençliğimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi sürüyor. Onları öldürdüğünü, artık onlardan kurtulduğunu sanan gericiler ve halka zulmeden egemenler ve onların her renkten işbirlikçileri ise, her gün doğan on binlerce, yüz binlerce Deniz'le, Hüseyin'le, Yusuf'la kendilerini karşı karşıya buldular ve bulacaklar” dedi.

Sancar Yamaç, açıklamasının sonununda Türkiye'de bugün şeriat ve darbe ikileminin dayatıldığını belirterek, “Ya şeriat ya darbe ikilemini dayatmaya çalışanlara sözümüz ‘Ne şeriat ne darbe Demokratik Bağımsız, Halkların Kardeşçe yaşadığı bir ülkedir” diye konuştu.

Grup daha sonra dağıldı.

Günün Önemli Haberleri