Deniz Baykal'ın temel çelişkisi

Abone ol

CHP Lideri Baykal'ın 'erken seçim' ısrarı sürüyor. Anadolu'nun perişan olduğunu öne süren Baykal, halkın sıkıntılarını temsil etmek yerine başka temaları öne çıkarıyor.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ismi, siyaset sahnesine çıktığı günden bu yana 'çelişkiler'le özdeşleşir oldu. CHP Lideri gün geldi Mesut Yılmaz'la blu jeanları çekip piknik yapmaktan bahsetti; gün geldi, dünyada çok tartışılan Kore modelininin ateşli savunucusu oldu. Şeyh Bedrettin'den bir dönemliğine vazageçen Baykal, Şeyh Edebali'ye yöneldi ve o günlerde Anadolu solunu ağzından düşürmez oldu. CHP Lideri son kongrelerinden birinde ise ünlü pop şarkıcısı Ricky Martin'in "Go Go Go" şarkısına öykündü.  Martin'in şarkısından devşirilerek  "sol sol sol" temposuyla kongre salonuna giren Baykal bu sefer ise  televole tarzı bir sol anlayışa yöneldi.

Gelin CHP Lideri'nin şimdilerdeki temel çelişkisini İnternethaber yazarı Hadi Özışık'tan dinleyelim:

Yazı: Hadi Özışık
Kaynak:
www.internethaber.com

AK Parti 'evet' dese ne olur?
CHP lideri Deniz Baykal'ın 'erken seçim' ısrarı sürüyor. Baykal, seçim isterken, tablonun değişeceğinden emin görünüyor:
-Anadolu'da milyonlarca insan perişan. AK Parti iktidarı döneminde 20 milyon insan yoksulluk yaşıyor.
-...?
-İktidar bu yüzden seçim istemiyor.
Peki...
Anadolu ağlıyor madem...
Niçin ille de türban?
Halkın çığlığı üzerine siyaset yapılamaz mı?
Baykal'a Çankaya'yı gündeme neden getirdiklerini sordum. CHP lideri bu konuda topu iktidara atıyor:
-Başbakan'ın anlayışıyla bu konu ortaya çıktı.
-Niçin türban Deniz Bey?
-Bakın, 30 yıl önce türban sorunu yoktu Türkiye'de. Bugün türbanın getirildiği nokta belli. Devletin resmi makamlarına türbanlı görüntüsü verilmek isteniyor. Türbanı devletin başına geçirmek istiyorlar.
-...?
-Ben diyorum ki, bu Meclis seçmesin Cumhurbaşkanı'nı. Seçime gidelim, yeni Meclis seçsin. Yoksa, Türkiye'de Arap, Vahabi kültürünün uzantısı artarak devam edecek. Böyle giderse, Türkiye'de başı açık kimse kalmayacak.
-Böyle bir tehlike var mı?
-Elbette var, siz o tehlikeyi görmüyor musunuz?
CHP lideri Baykal, türbana bakışını açık açık ortaya koyarken, Erzurum'da yaşanan kepazeliğe getiriyor sözü:
-Anadolu'da bu insanların sayısı çok fazla. Türk toplumu olarak, yaşanan bu talihsizliğin bir daha yaşanmaması için adım atmalıyız. Bu vatandaşımızın gönlünün alınması gerekiyor.
Yorum sizin!

Günün Önemli Haberleri