Dengesiz, işsiz, çulsuz

Abone ol

Dink cinayeti yerel mi yoksa uluslararası boyutu var mı? Yazar Engin Ardıç komplo üretenlere öyle bir cevap verdi ki?

Hrant Dink cinayeti sonrası failin arkasında kimler var? Neden yine Trabzon seçildi? Herkes cevap arıyor. Kimileri de Samast'ın azmettiricinin CIA ve Mossad olduğunu iddia ediyor. Akşam yazarı Engin Ardıç ise komplo teorisyenlerine ile cevap verdi. Ardıç bu kesimi kıçından uydurmakla eleştirdi.

Ardıç tetikçilerin eskiden kimsesizlerden seçildiğini bunun da değiştiğini şu sözlerle tarif etti:

"Artık buna gerek kalmadı, çünkü milyonlarca sorunlu ve kafasız köylü var ortalıkta. Dengesiz, hapçı, çulsuz ve beyinsiz. Eğitim yok. Görgü yok. Bilgi yok. Beceri yok. İş yok. Bir işe girebilecek donanımı da büzüğü de yok. Para da yok. Cebine iki bin lira koyarsan iki bin kişiyi temizler."

Bu tür kişilerin nasıl bir hareket tarzı içinde olduklarını ve nerelere takıldığını da yazar şöyle anlatıyor:

"Bunlar cep telefonu ve Internet de severler her genç lumpen gibi, “kafelere mafelere” takılırlar, hiçbir imla kuralı bilmeden başı sonu belirsiz cümlelerle “blog” mlog da yazıp gönderirler sağa sola... Eskiden “yakalanırsa deli numarası yapma” eğitimi alırdı, artık buna da gerek kalmadı, çünkü zaten psikopat."

Ülkenin dörtte birinin sinir hastası olduğuna dikkat çeken yazar, yazısını şu sözlerle noktaladı:

"Ülkemizde eğitim düzeyi ortalaması da ilkokul üçüncü sınıftır. Bazı “ulusalcı” arkadaşlar, bu durum da kanlarına dokunduğu için, bu düzeyin ilkokul üçüncü sınıf olmadığını, ilkokul dördüncü sınıf olduğunu gururla dile getiriyorlar!"

Günün Önemli Haberleri