Denetimler rutin haberler yalan

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı, Posta gazetesinde yer alan denetim haberlerini yalanladı. Köşk'e göre denetimler rutin haberler ise yalan!

Köşk, Posta gazetesinin bugünkü sayısında yer alan ve meslek odalarının Cumhurbaşkanlığı tarafından denetlendiği ve denetimin zamanlamasıyla odalar üzerinde baskı aracı olarak kullanıldığı yönündeki haberleri yalanladı. Köşk, denetimlerin rutin haberlerin ise kasıtlı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulunca, basın ve yayın organlarında iddia edildiği çerçevede kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının hesaplarının incelenmesine yönelik bir denetim yapılmadığını, yapılan çalışmanın, ''Cumhurbaşkanlığının 14 Şubat 2008 tarihli talimatlarıyla yaklaşık 6 aydan beri sürdürülen kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarının hiçbir ayrım yapılmaksızın tamamına yönelik bir araştırma ve inceleme çalışması'' olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, dün bazı gazetelerde, ''Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulunun, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının hesaplarını incelemeye aldığı yönünde bazı iddia ve yorumların yer aldığı'' belirtilerek, konuyla ilgili açıklama yapılmasının gerekli görüldüğü kaydedildi.

Günün Önemli Haberleri