Demokratikleşme paketini yerden yere vurdu

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın dün açıkladığı demokratikleşme paketine ilişkin, “Bu paket, her haliyle milletimiz adı...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın dün açıkladığı demokratikleşme paketine ilişkin, “Bu paket, her haliyle milletimiz adına utanç vesikasıdır” dedi.
TBMM’de partisinin grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın dün açıkladığı demokratikleşme paketiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Demokratikleşme paketinin her haliyle millet adına büyük bir utanç vesikası olduğunu öne süren Bahçeli, “Başbakan Erdoğan, bu paketi, gerçekten de Türkiye’nin demokratikleşme tarihinin, özellikle de son 11 yıllık buhran döneminin tabii bir sonucu olarak görüyorsa bu demektir ki, aklını Kandil’de, zekasını da İmralı’da kaybetmiştir. Bizim bu paket açıklanmadan bir gün evvel ne söylemişsek, neyi öngörmüşsek doğru çıkmış, Allah nazardan saklasın, Başbakan bizi bir kez daha mahcup etmemiştir” dedi.

"VİCDAN TAPUSUNU HARAÇ MEZAT SATMIŞTIR"
Demokrasi paketinin usul ve esas bakımından anti demokratik olduğunu, demokrasinin ruhu ve lafzıyla çeliştiğini iddia eden Bahçeli, “Demokratikleşme paketi hazırlanmıştır, ama kimsenin fikri sorulmamıştır. Demokratikleşme paketi hazırlanmıştır, kimsenin, hele ki, AK Parti’nin değerli milletvekillerinin bile haberi olmamıştır. Ve daha da yürek burkucu olanı ise, bu paketin PKK’nın emrivakilerini, tehditlerini, bölücü oburluğunu ve kan tutkusunu tatmine yönelik olarak kaleme alınmış olmasıdır. Görünen odur ki, Başbakan Erdoğan vicdan tapusunu, iradesinin şifrelerini PKK’ya ve İmralı canisine siyasi ikbal uğruna haraç mezat satmıştır. Bu altından kolay kolay kalkılmayacak bir ayıp ve rezalettir” diye konuştu.

GEZİ PARKI ÜZERİNDEN YÜKLENDİ
“Sorarım sana Sayın Erdoğan, bu ülkede yasak olsaydı, özgürlükleri kullanmada fahiş engeller bulunsaydı, sen ve zihniyetin 3 Kasım’da nasıl ve hangi vasıtalarla iktidar olabilecektin?” Bahçeli, şunları kaydetti:
“Sen bile bu ülkede Başbakan olurken, ki maalesef gerçek budur, Türkiye’nin demokrasi ve özgürlük bağlamında zayıflıklarının olduğunu nasıl iddia edebilir, nasıl ileri sürebilirsin? Gezi Parkı hadiselerinde, gencecik evlatlarımızın bireysel hak ve özgürlük taleplerini gazla, TOMA’yla ve şiddetle bastırırken, teröristlere özgürlük bonkörlüğü yapmak insanlığın, ahlakın ve tutarlılığın neresine sığmaktadır? Öğrencilere orman yolu gösterirken çok mu demokrattın, çok mu özgürlükçüydün? Medyayı susturan sen, yandaşları kollayan sen, oy vermeyenleri dışlayan sen, muhalifleri sindirme edepsizliğine soyunan sen, partilere tezgah kuran sen, en ufak itirazları hakaretlerle savuşturan sen, şimdi kalkıp da demokrasi ve özgürlükte ahkam mı kesmektedir? Sayın Başbakan, sınırsız özgürlük olmayacağını, demokrasinin bir tramvay olduğunu söylerken de şuurun açık mıydı?”
Öte yandan, partisinin önceki grup toplantılarındaki konuşmasını kürsüde ayakta yapan Devlet Bahçeli, Yeni Yasama Yılı’nın ilk grup toplantısındaki konuşmasını grup başkanı koltuğunda yaptı.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri