Demirtaşı asker yargılayacak

Abone ol

DTP'li Nurettin Demirtaş, Askeri mahkemede yargılanacak...

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, "Sahte Çürük Raporu" Operasyonu kapsamında açılan davada yargılanan 182 sanıktan aralarında DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş’ın da bulunduğu 181 sanık hakkında, "sahte evrak düzenlemek ve kullanmak" suçundan görevsizlik kararı verdi.

Mahkeme, isnat edilen bu suç nedeniyle sanıkların, Askeri Ceza Kanunu’nun 81. maddesi uyarınca yargılanmaları için dava dosyasını, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesine gönderilmesini kararlaştırdı.

Sanıklardan 24’ünün, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 220/1-2-7. maddelerinde yer alan "örgüt kuruculuğu ve yöneticiliği, örgüt üyeliği ve örgüte yardım" suçlarından yargılanmasına, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilmesine karar verildi.

DEMİRTAŞ'A ETTEN DUVAR

Askerlikten kaçmak için sahte çürük raporu aldığı iddiasıyla tutuklanan DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, bugün hakim karşısına çıktı.

Mahkeme çevresinde Jandarma geniş güvenlik önlemleri aldı. Binanın önüne adeta etten duvar ören emniyet, olası olaylara karşı hazır tutuldular.



Nurettin Demirtaş, Ankara 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada, askerlikten kaçmak için sahte çürük raporu düzenlediği ve evrakta sahtecilik yaptığı iddiasıyla yargılandı.

Günün Önemli Haberleri