Demirtaş Erdoğan'la dalga geçti

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır dışında Van ve Mardin Belediyelerini de istediği yönündeki açıklamasını BDP'li Demirtaş'tan yanıt gecikmedi.

ERDOĞAN SEÇİMDE BU ÜÇ İLİ İSTİYOR

Başbakan Erdoğan yerel seçimlerde rotayı doğuya çevirdi. BDP'nin elindeki üç ili hedef gösteren Erdoğan, kurmaylarına talimat verdi.


HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün bazı gazetelerde yer alan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır dışında Van ve Mardin Belediyelerini de istediği yönündeki haberler üzerine, "Başbakan Diyarbakır, Van, ve Şırnak Belediyelerini istiyormus. Biz de Paris, Roma, Newyork Belediyelerini istiyoruz ama olmuyor işte.

Bizim istediğimiz Belediyeleri almamız ne kadar zor ve hayal ise, Başbakan'ın istediği Belediyeleri alması da o kadar zor ve hayaldir. Mardin Belediyesini zaten bu dönemde alacağız. Büyükşehir olması ile oraya rahat alırız diye düşünüyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın önceki gün yapılan Ak Parti Genişletilmiş il başkanları divan toplantısında yaptığı konuşmada bölgedeki Mardin ve Van Belediyelerini de istediğine dair haberler üzerine BDP Genel başkanı Selahattin Demirtaş hem sosyal medyada, hem de konu ile ilgili gazetecilere kısa açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN'IN BU İSTEĞİ HAYAL

Demirtaş, Başbakan'ın Diyarbakır, Van ve Şırnak Belediyelerini istediğini belirterek, "Biz de Paris, Roma, New York Belediyelerini istiyoruz ama olmuyor işte. Bizim istediğimiz Belediyeleri almamız ne kadar zor ve hayal ise, Başbakan'ın istediği Belediyeleri alması da o kadar zor ve hayaldir. Mardin Belediyesini zaten bu dönemde alacağız. Büyükşehir olması ile oraya rahat alırız diye düşünüyorum" dedi.

Günün Önemli Haberleri