Demirtaş da maaş artışına karşı çıktı
Abone olBDP Genel Başkanı Demirtaş: 'Özellikle işçi ve memur emeklileri ile ilgili bu kadar sıkıntı varken, bu şekilde düzenleme yapılması herhalde parlamento açısından, olumlu bir tutum olmamıştır' dedi.
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, milletvekili emekli maaşlarında yapılan düzenlemeye ilişkin, ''Özellikle işçi ve memur emeklileri ile ilgili bu kadar sıkıntı varken, onların özlük hakları ile ilgili acil düzenlemelere ihtiyaç varken, bu şekilde düzenleme yapılması herhalde parlamento açısından, olumlu bir tutum olmamıştır'' dedi.
Genel Başkan Demirtaş, BDP Kayapınar ilçe başkanlığı binasında yapılan BDP Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, milletvekili emekli maaşlarında yapılan düzenlemeyle ilgili BDP'nin düşüncelerini açıklamak istediğini söyledi.
İşin kamuoyunda tartışılma şekliyle kamu vicdanını yaralayan bir konu olduğunu anlatan Demirtaş, halkın bu konuda kesinlikle tatmin edilmesi gerektiğini bildirdi.
Bu konuda bazı yanlış bilgilerin kamuoyuna aktarıldığını, bu nedenle yanlış bir tartışmanın sürdüğünü ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu:
''Gece yarısı orada bulunan birkaç milletvekilimiz, yasanın içeriğine dair tam bilgi sahibi daha olmadan önergeyi destekliyor. O saatte orada bulunan milletvekilleri üzerinden AK Parti grubu apar topar maalesef ki bu çalışmayı yapıyor, sonuçlandırıyor. İşin doğrusu biz emekli milletvekillerinin statüleri ile ilgili bir karmaşa olduğunu kabul ediyoruz. O konu ile ilgili yasal bir düzenlemeye ihtiyaç var. O konuda bir eksiklik var, yeni bir yasal düzenleme gerekiyor ama bu şekilde yapılması doğru olmamıştır.
Sayın Cumhurbaşkanı eğer bu yasayı anayasadaki eşitlik ilkesine aykırılık veya başka bir gerekçe ile veto ederse, yeniden bu meseleyi özel bir yasa ile alıp, parlamentoda hem emekli milletvekillerinin statüsü ile ilgili düzenlemeyi olgun, sağlıklı bir şekilde yapılmasını destekleriz hem de kamuoyu vicdanında yaralanmalara yol açan bu hatayı düzeltmiş oluruz. Parlamento bu konuda öz eleştiri vermek zorundadır. Veto olmazsa bile parlamentoda bulunan 4 siyasi parti olarak yeniden bu yasayı ele alabiliriz. Emekli milletvekilleri ile ilgili bir boşluk vardı, yeniden bir düzenlemeye ihtiyaç vardı. Ama bu şekilde olmamalıydı. Bu şekilde olması doğru olmamıştır. O düzenlemenin kabul edilmesinde imzayı atan arkadaşlarımız dahil olmak üzere herkes yapılanın hakkaniyete uygun olmadığını biliyor. Özellikle işçi ve memur emeklileri ile ilgili bu kadar sıkıntı varken, onların özlük hakları ile ilgili acil düzenlemelere ihtiyaç varken, bu şekilde düzenleme yapılması herhalde parlamento açısından, olumlu bir tutum olmamıştır.''
Gazetecilerin BDP'nin kapatılmasına yönelik çalışmalar olup olmadığı yönündeki bir soruya da, ''böyle duyumlar aldıklarını, Anayasa Mahkemesinin böyle bir davayı kabul edip etmeyeceğini bilmedikleri'' cevabını verdi.