Demiröz: "Verimi düşürüyorlar"

Abone ol

Kadın yöneticilerin verimi düşürdüğünü söyleyen Demiröz, kadın örgütlerinin tepkisini üzerine çekti

Eski Genel Müdür Yücel Yener, bu uygulamanın makul bir gerekçesi olamayacağını, görevden alınan kadın yöneticilerin TRT'nin her süzgecinden geçmiş, en iyi yetişmiş elemanlar olduğuna dikkati çekerek, "Bu, genel müdürün dünya görüşünün uzantısı" dedi.

'Samimi bulmuyorum'

Demiröz, Dünden Bugüne Tercüman gazetesinin yazarı Nazlı Ilıcak'a, kadın yöneticileri görevden alma gerekçesini, "kadınlar arasında sürekli çekişme olduğu için verim düşüyordu" diye açıkladı. Bu sözlere karşı Yener, "Demiröz'ü samimi bulmuyorum. Kadın ikinci planda, ailelerinde öyle, işyerinde de devamını istiyorlar. Kadın spikerler de ekrandan gidebilir. Batıda kadın yöneticiler çalışır, Arap ülkelerinde erkek yoğunluktadır" ifadesini kullandı.

Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de konuya ilişkin şu görüşleri savundu:

İkinci sınıf yapma projesi

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Okuducu: Kurumlardaki kadınları temizleme, yoketme uygulamasının yeni örneğiyle karşı karşıyayız. Cumhuriyetle birlikte haklarını alan kadınları sosyal, kültürel ve ekonomik hayattan koparma, ikinci sınıf yapma, eve kapatma projesinin parçaları. İktidar, aydınlık düşünen kadınların düşmanıdır.

Benzer uygulama yapıldı

Kamu İşletmelerini Geliştirme Merkezi Genel Sekreteri Ayla Yılmaz: Bu zihniyet gericiliktir. Kadın - erkek eşitliğini ortadan kaldırmaya yöneliktir. Umarım önümüzdeki bir kaç yıl daha kötülerini yaşamayız.

Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği Genel Sekreteri Seyhan Ekşioğlu: Devlet Su İşleri'nde de mühendis kadınlara benzer uygulama yapıldı. Hükümetin kendi bakış açısına yakın görevlilerle çalışma isteği anlaşılabilir bir durum, ama bunun sadece kadınlara yöneltilmesi anlaşılır değil.

Kaynak : Milliyet

Günün Önemli Haberleri