Demirören herşeyi açıkladı

Abone ol

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, gündemde merak edilen konulara açıklık getirdi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, transfer döneminde en az 6-7 oyuncu daha alacaklarını vurgulayarak, ''Hocamızla en büyük idealimiz, savaşan, yenik olsa bile seyircileri mutlu edecek bir kadro yaratak. Bunun da çalışmalarını yapıyoruz'' dedi.

Yıldırım Demirören, Radyospor'da yayınlanan ''İlker Ateş'le Spor Kazanı'' programına katılarak, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Transfer çalışmalarına değinen Yıldırım Demirören, geçmişten ders almak gerektiğine değinerek, geçmişte aldıkları oyuncuların o günün şartlarına göre doğru oyuncular olduğunu, ama ''aşının tutmadığını'' vurguladı. Demirören, şöyle devam etti:

''Biz şimdi o yanlışlardan ders aldık. O günlere bakın Carew'i ve Ailton'u getirdik. Carew, Olympique Lyon ile Şampiyonlar Liginde yarı finale kadar yükseldi. Ailton, Hamburg'a gitti. Çok iyi oynadı. Biz en iyi oyuncuları getirdik, ama aşı tutmadı. Buraya alışamadılar. Şimdi hocamızın da isteğiyle mukavelesi biten 13 oyuncudan bazıları gönderilecek. Bazılarıyla anlaşma yoluna gideceğiz, ancak sanıyorum en az 6-7 futbolcu daha alacağız. Bazı futbolcuları satmama gibi bir prensibimiz de olmayacak. Biz 'satmazlar' dedikleri Youla'yı ve Çağdaş'ı da sattık. Amacımız kulübün zarar etmeden, yeterli oranda yararlı olmayan futbolcuları göndermek ve yerlerine en iyisini almak. Bu aşamada ihtiyacımız olan her futbolcuyu alacağız.''

Sadece bir tek yıldız oyuncu almak istemediğini kaydeden başkan Demirören, ''Amacımız takım olarak yıldız haline gelmemiz. Önemli olan
bir kişinin takım içinde yıldız olmadan başarıları yakalamak. Bizim hocamızla en büyük idealimiz, savaşan, yenik olsa bile seyircileri mutlu edecek bir kadro yaratmak. Bunun da çalışmalarını yapıyoruz'' dedi.

Kulüp olarak hedefledikleri şampiyonluğu yakalayamadıklarını belirten Demirören, ''Fortis Türkiye Kupası, Beşiktaş camiası için çok önemliydi. Kupa Beşiktaş camiasını birleştirdi. Şimdi gelecek yıla bakacağız. Doğru transferlerle birlikte önümüzdeki sezon ligde ve UEFA Kupasında başarılı olacağımıza inanıyorum'' dedi.

-NOBRE'NİN TRANSFERİ-

Fenerbahçe'den transfer edilen Brezilyalı futbolcu Marcio Ferreira Nobre hakkında da görüşlerini açıklayan Yıldırım Demirören, ''Nobre'nin Beşiktaş'a gelmesi Fenerbahçe camiasıyla aranızda bir sorun yarattı mı'' şeklindeki bir soruya şu yanıtı verdi:

''Bu transferin bir öncesi var. Bu oyuncuyla son haftalarda sakatlandığı dönemde ilgilendik. Menajerleri geldi, görüşmeler yaptık. Hocamız da onu istiyordu. Görüşmeler sonuçlandı ve Nobre'yi transfer ettik. İki yıl içinde 50'den fazla gol atması ve Türkiye'yi yakından tanıması bu transferde etkili oldu. Sözleşmesi bittiği için ve Fenerbahçe yönetiminin de onunla masaya oturmaması dolayısıyla Fenerbahçe camiasıyla aramızda bir sorun olmadı. Neticede bizim ve hocamızın beğendiği bir futbolcuyu transfer ettik.''

-BAŞKANIN TEMENNİLERİ-

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, bir soru üzerine, ''Bu sene iki temennim vardı. Gelecek yıl da Beşiktaş'ın şampiyonluğu kazanmasını temenni ediyoruz'' derken, ''Bu yılki 2 temenninizin nedenini söyler misiniz'' sorusuna şu yanıtı verdi:

''Benim sadece o kelimem kullanıldı. O gün Fenerbahçe eğer Galatasaray ile değil de Yozgatspor ile çekişiyor olsaydı, ben Yozgatspor'un kazanmasını isterdim derdim. Çünkü o günkü yönetimin tavrından dolayı bunu söylemiştim. Benim Fenerbahçe camiasını inkar etmem mümkün değil. Beşiktaş gibi Fenerbahçe de Türk futbolunun lokomotifi, ancak o günkü Fenerbahçe yönetiminin tavrından dolayı o ifadeleri kullandım. Biz Galatasaray'ın şampiyon olduğu dönemlerdeki şerefli ikincilikleri unutmadık.''
-BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE GERGİNLİĞİ-

Yıldırım Demirören, geride kalan sezonda Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında başkanlar düzeyinde yaşanan gerginlikle ilgili bir soru üzerine de şöyle konuştu:

''Kutuplaşma, özellikle de '17 kulübün ittifakı' diye bir şey olmaz. Fenerbahçe yönetiminin yaptığı tarzdan dolayı bir tepki oluştu. Hata varsa hatayı Fenerbahçe'nin o günkü yönetimi kendilerinde aramaları gerek. Türk futbolu 4 büyük kulüpsüz olmaz ki, Fenerbahçe yönetimi onu yaptı. Kulüpler Birliği'nden ayrıldılar. Beşiktaş yönetimi de bunu yaparsa diğer kulüpler aynı birlikteliği gösterirdi, ama onların davranışlarını daha fazla irdelemeyeceğim. Şu anda ortalık durulmuş gibi görünüyor, ancak Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yönetim anlamında antipatik bir tutum oluştu. Ancak camialar arasında bir sorun yok.''

-''AZİZ YILDIRIM'IN İSTİFASI BEKLENEN DURUMDU''-

Fenerbahçe Kulübü Başkanlığından ayrılma kararı alan Aziz Yıldırım'ın bu kararının kendisi için sürpriz olmadığını anlatan Yıldırım Demirören, bir soru üzerine, ''Aziz Yıldırım'ın istifası beklenen durumdu, ama üzüldüm. Sayın Yıldırım, Fenerbahçe için çok önemli işler yaptı'' dedi.

Demirören, ''Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor ve Fenerbahçe çok büyük kulüplerdir. Bunlar Türk futbolunun 4 büyük takımı ve lokomotifidir. Biz sadece 17 takımla değil, diğer 3 büyük takımla da daima dostuz, ama sahada rakibiz. Ancak Fenerbahçe kendini ayrı tuttu. 'Sırf ben' demezsek, bir şeyleri kazanırız. Kaybedenin kazananın elini sıkması gerek'' diye konuştu.

-''SERGEN İLE SON KEZ KONUŞACAĞIM''-

Teknik direktör Jean Tigana'nın raporu doğrultusunda takımdan gönderileceği belirtilen Sergen Yalçın konusunda da görüşlerini açıklayan Yıldırım Demirören, ''Onunla son bir kez daha konuşacağım'' dedi.

Sergen'in, Beşiktaş'ın altyapısından yetişmiş, ''sonuna kadar Beşiktaşlı'' bir futbolcu olduğunu vurgulayan Demirören, ''Ancak yeni yapılanma içerisinde hocamızın isteklerini yerine getirdik. Hocamız koşan, mücadele eden bir takım istiyor. Bu düzende Sergen'i istemedi, ama Sergen'in zamanında Beşiktaş'tan ayrıldığını unutmamak lazım. Sergen o zaman gereğini yaptı. Şimdi de biz gereğini yapıyoruz. Ona jübile teklif etmiştik, ama o kabul etmedi. Yine de Onunla son bir kez konuşacağım'' dedi.

-''CORDOBA YAŞLANMIŞTI''-

Takımdan gönderilen Oscar Cordoba hakkında da görüş belirten Demirören, ''Cordoba, Beşiktaş'a 4 yıldır hizmet ediyor. Cordoba'nın kişiliğini kimseyle tartışmam, ancak yaşlandı. Zaten Şubat ayından beri yeni kaleci aramaya başlamıştık. Tigana'nın da istediği Runje'ye imza attırdık'' dedi.

Transferde hocanın kararı doğrultusunda hareket ettiklerini anlatan Demirören, ''(Bu mevkie bu futbolcuyu istiyoruz) diyor, biz alternatifler yaratıyoruz. Mali açıdan kulübü rahatsız etmeyecek insanları alıyoruz. Mesela bizim Brezilya'daki ayağımız Zago'dur.

Brezilya'dan alınabilecek oyuncuları o bize rapor ediyor. Alacağımız genç oyuncular konusundaki en büyük şansımız hocamız ve ekibidir. Şunu da hatırlatayım, Beşiktaş Kulübü istediği oyuncuyu alacak mali güce sahiptir'' dedi.

-FULYA PROJESİ-

Beşiktaş Kulübünün, BJK Fulya Süleyman Seba Projesinden önemli gelir kaynağı elde edeceğini kaydeden Yıldırım Demirören, şöyle konuştu:

''Fulya, senede 12 milyon dolar getirecek bir projedir. İsterseniz şampiyon olun, isterseniz beşinci olun, bu gelir kasaya girecek. Kira mukavelelerini marketlerle yapmaya başladık. Beşiktaş'ın bu gelirlerle borcu sıfırlanacak. Fulya'nın hisselerinin satılarak borcun kapanması Beşiktaş'ın borcu kapatma konusunda başka bir sorun olarak gösteriliyor, ancak bazı risklere girmek zorundasınız. Borç olmadan büyüme olmaz.''

Günün Önemli Haberleri